♥ 31/3 -3

Var i Kalmar en sväng igår ju. Medans jag väntade på bussen hem passade jag på att köpa cigaretter på Pressbyrån vid stationen. Jisses vilken trevlig personal dom har där! ;)

Jag: -En paket röda Level tack
Hon: -Har du legitimation?
Jag (fnissandes med bestämd röst): -Jadå, det har jag
Hon: -Ja du är säkert 25 eller kanske till och med 26 men jag kollar väl för säkerhets skull.
Jag: -Ja, eller är jag kanske till och med 30.
Hon (skrattandes): -Haha, nä inte är du väl 30?! *tittar på mitt leg och skrattar högt* Jo men, det är du ju. Tänk att det trodde jag verkligen inte. Då är du ju som min dotter!
Ja det här får du se till att leva på resten av dagen då.
Jag: -Tackar! Det ska jag verkligen göra!

Man tackar! *nöjd*

Hmm, har inte hänt speciellt mycket här hemma idag inte. Förutom att maskinen kom hem då förstås. Men jag har inte hunnit tvätta något då jag mest legat och slappat på soffan. Och till och med sovit!
Men imorrn är jag ledig, och DÅ ska jag tvätta. Hela dagen minsann... Även om jag har inte tvätt så det räcker. :)


♥ 31/3 -2

Sådär ja! Nu var det färdigt. Tvättmaskinen är numera MIN. Och så fort jag har vilat en stund på soffan (några timmar förmodligen) så ska det tvättas hejvilt! Ska bli skönt med en tvättmaskin där tvätten luktar RENT och en maskin som dessutom inte läcker ut massa vatten över hela golvet.

Åh! Sitter här med ett litet kryss på handen. Jag undrar vad det kan betyda? Hatar när jag gör sådana saker för att komma ihåg något och sen är det likförbannat som bortblåst när jag ser det lilla krysset.

Nä, soffan hägrar. Jag är trött och mår illa som en gnu. :/


♥ 31/3

Åh! Nu är nya tvättmaskinen på plats. Äntligen. Och den är såååå fin. ;) Men Vacker menar på att utséendet inte har någon betydelse utan att det är  tvätteffekten som räknas?! Och visst. Det är väl klart att det är en fördel om den tvättar bra. Men jag kan nog tycka att det är viktigt att den är fin också. :)
Hmm, nu är det väl bäst att jag cyklar ner och betalar den med. Innan jag glömmer bort det.

Tillägg: Jag fick minsann beröm för att det inte fanns en endaste dammtuss bakom/under/bredvid min tvättmaskin! Speciellt eftersom dom tyckte att det var oerhört svårt att dra fram den. :)
Nu beror det visserligen mest på att jag städade där under häromdagen men även på att jag faktiskt gör sådana saker med jämna mellanrum. *berömmer mig själv med*


♥ 30/3

*pustar ut en stund* Det har varit en lång dag och än är den inte slut. Bevisligen.
Gick upp tidigt (efter att inte ha sovit alls trots en lugnande tablett) in i duschen medans barnen klädde på sig och sen vidare för att lämna dom på diverse ställen.
Sen var det till att vänta på bussen som skulle ta mig till Kalmar men jag hade så tur när jag stod där och väntade så Amie dök upp och skulle till Kalmar hon med. Alltså slapp jag åka den läskiga bussen.
Sjukhusbesök kl 09:45 och buss hem vid 11:35.

Och nu har jag varit på extrainsatt personalmöte mellan 13-16. Och jodå, förändringarna vi ska göra kommer nog bli till det bättre. Om vi bara hade haft lite mer personal. Det förstör mycket att vi har så låg bemanning kan jag tycka. Men det hjälper ju liksom inte vad man säger för vi kommer inte få mer personal ändå. :(

Klockan är 16:26 och 17:10 kommer Ullis och hämtar mig. Vi (alla från jobbet) ska iväg och spela Boule (stavas det så???) och äta fläskfilé och potatisgratäng! Ah! Jobbet som försöker uppmuntra sin personal lite. Fast om det är Borgholms Kommun som står för kalaset eller om det är "mitt" jobb, det vet jag inte. Men jag gissar på att Kommunen inte har ett skit med det att göra. Det är nog vårat jobb.

Nä, jag har alltså inte tid att sitta här. Måste väl göra mig i ordning. Men jag skulle hellre vilja gå och lägga mig och sova ett par timmar.
Imorrn är det jobb 7-13 och sen ska jag hem och vänta på min nya tvättmaskin. Åh så glad jag är att jag äntligen tog tag i det. Ska bli kul med en maskin som förhoppningsvis tvättar rent och samtidigt får kläderna att lukta gott (även om dom ligger en timme efter att maskinen är färdig!).


♥ 27/3

Åh så duktig jag har varit nu! Eller duktig är väl dumt att påstå. Men jag har varit nyttig kanske?  Fast det är fel ordval det med. :)
Jag har iaf varit nere och beställt ny tvättmaskin som levereras på tisdag eftermiddag! Hemkörd, inkopplad och dessutom fraktar dom bort den gamla med. 3490:- tror jag den skulle kosta. Sen kostar deras jobb 200:- med. Men det är ju helt klart värt det.
Nu tyckte visserligen "farbrorn" att jag skulle köpa en annan variant som var liiiite bättre. Men jag tyckte att det kändes oerhört dumt att lägga till 1000:- bara för det. Är man fattig så är man. Fast om man ser på garantitiden hade det förvisso varit mycket bättre att ta den dyrare eftersom det var 40 månaders garanti på den i stället för 12 månader som det var på min. Men va fan... Jag är glad bara jag får en ny! Och den lär ju hålla ett par år iaf. Och det höll han med om också.

Passade på att ta cykelaffären samtidigt när vi ändå var nere på staden och rände runt. Cykelaffären som för en gångs skull inte hade lunchstängt mellan 13 och 14.
Fick tag på en ny slang till min cykel, som jag ska försöka mig på att byta alldeles själv. Har aldrig gjort det innan men någon gång ska ju vara den första. Men Vacker sa: -Ställ dig nu inte och hoppa sönder ekrarna om det inte går som du vill!
Jag undrar vad han kan mena med det? För jag är väl absolut inte typen som får sådana raseriutbrott? :D
Lyckades faktiskt hitta en begagnad cykel till Storeman också. Vilken dag alltså! 400:- men då saknas det ett stöd, en stänkskärm där bak och (tyvärr, eller inte) fotbroms.
Men han cyklade hela vägen hem och det gick ju bra. Och barn lär sig ju ganska fort så jag tror han ska fixa det med bara handbromsar. Och nu har han ju dessutom hela helgen på sig att öva med.

Jaja.. Det var dagen hittills det. Får se vad som händer nu. Något måste jag ju hitta på. Typ städa bakom tvättmaskinen. Det vore inte kul om jag glömmer det tills dom kommer på tisdag! *skäms nästan*


Förresten...

När jag deklarerade häromdagen så kunde jag inte se någonstans om jag skulle få tillbaka eller om jag skulle betala. Men idag loggade jag in igen och gissa om jag ångrar mig! ETTHUNDRAÅTTIO KRONOR TILLBAKA! Varför får jag mindre och mindre för varje år som går?! Det här suger FETT! Jag kan ge mig f*n på att nästa år åker jag på att betala in massor med tusen. *morr*

♥ 26/3

Här sitter jag och väntar på att lönen ska komma in på mitt konto. Desperat?! Nä, inte så mycket men jag vill gärna ha alla betalningar gjorda så fort som möjligt och då passar det ju bra att ta det med en gång när lönen kommer. Så man sen kan se hur mycket man har att röra sig med. :)
Om jag har räknat rätt så kommer jag ha lite mer än 9000:- kvar efter att alla räkningar är betalda. Så denna månaden är jag nog "illa tvungen" att köpa mig en tvättmaskin. Vacker tjatar ju. Och jag vet inte varför jag drar ut på det. För den jag har lär ju knappast bli bättre. *suck*

Annars händer det som vanligt inget kul. Jobbar mest tycker jag. Så även imorrn. Ett extrapass och då känns det lite lättare att pallra sig dit. :) Blir ju några kronor extra iaf.

Hmm, min urtikaria börjar ge sig till känna igen. Har inte många utslag. Men tyvärr är dom större än någonsin. Och gör förbannat ONT! Varför i hela helvete ska man behöva få sådan skit?! Och varför kan man inte göra något alls åt det förutom att knapra kortison som är farligt?! *svär* Jag kan ta vad som helst men fan inte det!
Och jodå, jag vet att det finns betydligt värre saker här i världen. Hemska dödliga sjukdomar, krig, svält... Ja, massvis. Men för mig är det här jobbigt! Så är det bara.

Nähä.. Nu är det inte många minuter kvar.
Sen blir det sängen, i tid, för en gångs skull.


♥ 25/3

Marie Bebådelsedag... Våffeldagen. Hmm, det är något jag inte riktigt förstår här. För jag har något svagt minne av att någon en gång sade till mig att bebådelse var detsamma som att bli påsatt och dessutom gravid! Och det jag inte riktigt förstår då är ju varför i hela friden man ska äta våfflor??? Vad har våfflor med sex att göra? Eller det kanske har samma effekt som ostron? Isf kan jag säga att det funkar! ;) Ja inte ostron (för det har jag inte provat) men våfflor.

Jag är måttligt (för att vara snäll) förbannad på tele2 idag. Nu som först har mitt bredband äntligen kommit igång som det ska. Det har ju strulat till och från hela dagen för att i eftermiddags lägga av helt och hållet!!! Till slut fick jag igång det men kunde bara surfa via GPRS och det går inte fort om man säger så.
Men, nu funkar det och jag hoppas för deras skull att det kommer att göra det i fortsättningen med! :mad:

Jobbat idag. Till 13. Sen hämtade jag barnen på diverse ställen och sen direkt hem och började stöka i förrådet i väntan på Vaktis. Så nu har jag äntligen "tömt" förrådet ännu en gång. Märkligt att det kan bli fullt och stökigt så fort för det var ju inte ens ett år sen jag rensade sist. Än mer märkligt är det eftersom jag inte ens har köpt några nya saker att fylla upp med. *suckar* Men men... Nu ska det göras i ordning ORDENTLIGT och sen ska det fortsätta vara så!

Lagat mat, diskat, gjort och ätit våfflor och duschat. Sen har jag mest slappat och surat på tele2 resten av kvällen. Myst lite med. Eller mycket. :love:

Nu börjar det nog bli dags för sängen snart tror jag. Inte för att jag är trött utan för att jag måste. Åh! Jag hatar verkligen att gå upp tidigt. Men jag gillar inte heller att jobba kväll. Finns liksom inget bra sätt hur jag än gör. Men, det är människan i ett nötskal. Man är aldrig nöjd helt enkelt!


♥ 24/3 -4

Mycket märkligt. Det var minsann inte punktering på min andra cykel. Och det fanns dessutom luft i däcken så jag klarar mig ett par dagar. :)
Och resten av dagen har varit lugn. Inte hänt något konstigt alls. *pustar ut*

Varit duktig och deklarerat nu. Lika så bra att göra det i väldigt god tid för jag har då ingen lust att betala straffavgift på 1000:- igen.

Och nu blir det väl snart sängen här tror jag. Jobb imorrn igen. Och torsdag och fredag med!


♥ 24/3 -3

Att det inte var min dag förstod jag ju redan när jag vaknade. Med tanke på hur natten då varit. Men att det ska fortsätta jävlas hela tiden kan jag inte förstå! :mad:
Vi har varit nere och hämtat Storeman. Var ju duktig och cyklade ner en bra stund innan så vi skulle hinna med att både köpa ny slang och dessutom titta på cyklar då. Men vad ser jag när jag kommer ner till stan?! LUNCHSTÄNGT 13-14!!! Sen NÄR börjar en lunch vid 13???? Alla vet ju att lunch är mellan 12 och 13. Åååååååh!!!!
Och med tanke på hur kallt det är ute (eftersom det fortfarande snöar och stormar) så vägrade jag stanna kvar där nere till 14. Så nu är jag hemma igen, fortfarande med punktering. För jodå, det fanns givetvis ingen luft när vi begav oss förut.
Och med min tur så kan jag ge mig f*n på att när jag går ut i förrådet för att hämta min gamla militärcykel så kommer det säkert vara punktering på den med trots att den stått orörd i förrådet i säkert 2 år! Och jag vågar inte riktigt tänka på vad jag kommer att ta mig till då. Men om jag ska försöka mig på en gissning så kommer jag garanterat att kasta ut cykeln genom dörren och ställa mig för att hoppa på den. Det kommer kännas bra för stunden men när jag sen inser att den gick sönder mer än nödvändigt så kommer jag bli skogstokig! :D

För övrigt så tycker jag inte heller om tele2:s mobila bredband idag. Det strular och loggar ut mig var och varannan minut. Och även det gör mig skogstokig.


♥ 24/3 -2

Va? Har jag missat något?? Är det fredag den trettonde idag eller? :O
Iaf så kan man nästan tro det med tanke på att jag först inte fick sova inatt. Sen vaknar jag till "mängder" med snö och dessutom STORM. Det är massa minusgrader trots att jag har bett om VÅR! Jo, jag tycker om snö, men inte NU!
Som om inte detta var illa nog så märker jag att jag har fått PUNKTERING på min cykel nu när jag och Lilleman skulle till affären. Förbannade skit. Det var inget jag hade räknat med. Stack förbi jobbet och pumpade däcket och hoppas att det håller tills jag kommer ner till stan sen. Får väl helt enkelt gå in på cykelaffären och köpa en ny slang. *suckar* Det positiva är att jag nu för tiden vågar gå runt nere på stan och att jag samtidigt kan passa på att kolla om dom har någon bättre begagnad cykel till Storeman.


♥ 24/3

Det är sjuuuuukt kallt. Blåser storm och snöar. Vart är VÅÅÅÅÅREN?! :(
Dessutom har jag inte sovit en blund inatt tror jag. Eller jo, visst har jag sovit. Typ 20 min åt gången. Förbannade väderomslag.

Tror Lilleman och jag ska ge oss iväg ut i stormen och handla för veckan. Vill inte, orkar inte men måste.
Inatt kommer tranan...


Lönesamtal

Motivering:
God individuell prestation. Bra bemötande, flexibel. Har utvecklats enormt och fortsätter växa hela tiden. Har potential. God samarbetsförmåga. Bättre självförtroende ger säkrare personal. Tar mer och mer ansvar. Har fått ett mycket bättre språkval. Citat från Tinah: "Om jag anstränger mig så kan jag" -Det gör du. Fortsätt framåt!

Utvecklingsområde:
Ta ansvar för att givna riktlinjer och beslut efterlevs. Jobba på med att utveckla självkänslan. Du kan, du är duktig.
Var rädd om dig. Tänk på vad du stoppar i dig. Våga njuta!!

1300:-/heltid

Ja, då var lönesamtalet över. Äntligen. :) Jag hatar sånt, verkligen. Men jag är glad över min löneförhöjning.

Annars då... Har inte hänt något särskilt. Har jobbat idag igen efter att ha varit hemma hela helgen. Är dock fortfarande förkyld, men betydligt bättre iaf.
Imorrn är det ledig dag men jag har mycket på schemat ändå.
Lilleman och jag måste veckohandla. Sen måste jag nog röja förrådet eftersom det verkar som att "Vaktis" kommer imorrn och hämtar saker som ska kastas på tippen. *hoppas*
Sen var det något mer viktigt jag skulle göra. Men det har jag redan förträngt. Ja, jag är oerhört duktigt på att förtränga saker. ;)

♥ 22/3

Men vad är det här nu då? Jag skrev ju ett inlägg igår och det syns minsann inte.. *suckar* Inte för att det nu stod något viktigt. Det gör det aldrig. Men jag vill gärna att dom ska synas ändå!

Ont i huvudet... Eller bihålorna. Eller någonstans.


♥ 21/3

Är man sjuk och hemma från jobbet för att man inte orkar jobba så ska man vara sjuk och inte orka göra något hemma heller har jag kommit fram till. Jag har nämnligen försökt att göra massa saker hela dagen men minsta lilla ansträngning gör att jag håller på att bryta ihop! :( Så nu har jag accepterat att jag faktiskt är sjuk och får vara det. *hostar och snörvlar*

Så nu ska jag fortsätta att göra ingenting. Trots att allt ser för jävligt ut, som vanligt.


20/3

Jag är sjuuuuuuuuk! Igen! *suckar trött* Jag som precis har slutat snora efter ca 5 veckor har nu fått ont i halsen, ont i huvudet, ont i ryggen, ont i hela kroppen för den delen, har lite feber och snorar.
Pricken över i:et är att jag ska jobba fredag-måndag. Men fortsätter jag må såhär måste jag väl sjukskriva mig. Det går inte alltid att tänka på alla jobbarkompisar och hur dom får det om jag inte kommer. Men tydligen fanns det inga vikarier alls att få tag på i helgen så jag gissar på att jag kommer att få ligga hemma med grymt dåligt samvete isf. :/

Var i Kalmar igår. Fick tag på mitt skoställ från Ikea. Hade sån tur så när vi kom in så hade dom rea på det så jag fick det för halva priset. Hatthyllan fanns inte hemma. Men det kommer ju fler tillfällen.
Tittade på golv igår med. Fast jag köpte ju inget då pengar lyser med sin frånvaro som vanligt. Men hittade iaf ett billigt och fint! :)

Nähä, jag orkar inte ens sitta här.
Bye!

Storeman och hans idéer

Igår kom han hem och ville att jag skulle hjälpa honom att ta ner sparbössan och jag ifrågasatte ju genast vad han skulle göra.

Jag: - Men vad ska du ha pengar till?
Storeman: - Jag behöver 70:-
Jag: - Men vad ska du ha dom till?
Storeman: - Till en sak
Jag: - Ja men du får ju inte pengar till något som jag inte vet vad det är
Storeman: - Men ååååh. Det är ju en bra sak som jag ska få köpa
Jag: - Ja men du måste säga VAD!
Storeman: *suckar djupt* Men ååååh! Jag ska ju köpa potatis
Jag: -VA? Potatis för 70:-??? Vart ska du köpa det?
Storeman: -Det är ju en farbror som vill sälja 10 kg. Det är ju billigt!
Jag: - Men lilla vän. Vi behöver absolut inte ha 10 kg potatis.
Storeman: - Ja men igår sa du ju till Vacker att vi skulle ha det.
Jag: - Ja, men han köpte ju potatis och vi behöver fortfarande inte ha 10 kg. Så nu får du säga till att vi inte behöver det.
Storeman: *suckandes* Ok då!

Ja han kan verkligen hitta på den! *suckar* Herrejisses! Så mycket potatis gör jag ju inte av med på ett halvår. Tyvärr kanske man ska säga. Men jag är slarvig med potatis eftersom jag tycker att det tar sån tid att laga till. :)

16/3

Undrar vad det är med mig. Min rubrik på inlägget igår blev 15/2. Som tur var såg jag det precis när jag publicerat det så jag kunde ändra. *suckar* Men idag har jag minsann fått det rätt med en gång. *kollar en extra gång* Jodå.. Det stämmer.

Jobbat till 13:30. Och när jag kom hem tog jag tag i badrumsstädning med en gång. Var ju tvungen att rengöra filtret till vattenberedaren eftersom dom tydligen kommer och ska besikta denna veckan. Den och köksfläkten. Och iom att dom ska komma åt vattenberedaren var jag ju tvungen att flytta in badkaret i Storemans rum. Illa om det för det första hade stått i vägen. Och ännu värre om nu vicevärden ska in hon med eftersom jag inte kommer vara hemma och hon då får öppna med huvudnyckeln. Jag tror nämnligen inte att vi får ha badkar här. Det är ju liksom inte gjort för sånt! Men men.. Nu är det "borta" och jag funderar starkt på att inte sätta in det igen. Jag och barnen älskar visserligen att bada men nu blev det så mycket plats där inne och det är ju lättare att städa då. Så vi får väl se. Frågan är väl bara vart jag ska kasta det för någonstans. Det är ju inget man direkt knallar ner till soprummet med. *asg* Tyckte inte surgrannarna om mig innan blir det väl än värre sen!

Hunnit med att ringa läskigt samtal med. Totalt i onödan visade det sig. Så nu måste jag ringa det där läskiga imorrn IGEN. *suck* Men jag måste.. Måste måste måste. Innan jag börjar ångra mig!

Igår räknade jag och Vacker på vad ett nytt golv till hallen skulle kosta. :) Jisses! Jag har liksom inte brytt mig innan men nu när väggar och lister och sånt är såååå fint så vill jag ju ha ett fint golv med. Men jag är ju kräsen jag. Så det skulle gå på 3000:- det jag vill ha. Och med tanke på allt annat jag MÅSTE köpa känns det inte alls som en bra idé att lägga pengar på just nu. *gråter en skvätt* Visserligen hittade vi ett liknande som dom sålde ut nu. På Byggmax eller vart det nu var. Och det skulle väl bara gå på 1500:- eller nåt. Fast det är för mycket det med. Just nu. Och sen finns det ju inte kvar.

Tränat har jag hunnit med också förresten. Får visserligen inte ihop speciellt många poäng till den där tävlingen men jag gör ju något iaf. Fast idag latade jag mig och körde bara 100 situps och så tränade jag med hantlarna också. Fast jag hinner ju med en sväng till innan Vacker slutar.

För övrigt har jag inte gjort speciellt mycket. Och ska inte heller antar jag. Om vi kanske inte ska ut och gå ikväll?! Att jag inte tänkt på det! *planerar*
Imorrn är det jobb igen. Jobbar väl kväll. Men jag vet inte alls vilken tid jag börjar eller slutar. Jag har ju skrivit olika på alla mina scheman jag har. Men jag hoppas jag slutar 20:30 iaf.
Tycker inte alls om att jobba kväll. Och denna veckan har jag ju tisdag, fredag, lördag och söndag kväll. Men söndag lade jag in om semester idag. Har en sån där "kul" delad tur och jag orkar inte. Vill inte. Så vi får se om jag får ledigt!

På återhörande! ;)


15/3

Jag har sovit bort dagen. Och nu ska jag snart sova igen. Det finns liksom ingen hejd på mitt sovande ibland. Förmodligen försöker min kropp sova igen sig efter all den tid den inte får sova. Men den borde ju fatta att det inte är till någon nytta när jag bara blir ännu tröttare.

Nästa vecka blir det jobb, jobb, jobb och jobb. Sen blir det bio på onsdag. Om inget annat inträffar förstås. Men det får det inte göra eftersom jag bestämt att jag måste gå på bio!

:love:


*fnissar*

Tiagirl undrade just vilken månad jag lever i. Och med en gång insåg jag att det inte alls var den 13/2 igår! :) Så nu är det ändrat.
Nu ska jag visserligen vara glad att det bara diffade på en månad för en gångs skull. Minns när Stina och jag gick förra våren och "pluggade". En av dagarna antecknade vi mycket och ordentlig som jag är skrev jag datum på varje papper jag skrev. När jag skulle skriva datum på TREDJE pappret anteckningar fick jag fråga Stina vilket år det var. För då hade jag suttit och skrivit 2005 på alla papper. *fnissar* Undrar hur detta ska sluta! Lika bra att boka plats på en demensavdelning med en gång tror jag.

Har varit duktig och tränat lite precis. 300 situps och massa hantellyft i olika varianter. Så nu ska här duschas och sen vet jag inte vad som händer.


13/3 Fredag den trettonde IGEN

Här var det dåligt med uppdateringar minsann. Men jag har inte tid, inte ork, inte lust. Och för den delen händer det inte alls speciellt mycket roligt. Eller, inget utöver det vanliga liksom.
Har ju jobbat 7 dagar i rad nu. Kan känna att det är lite för mycket. Inte fysiskt men psykiskt. Blir så fruktansvärt irriterad på allt. Även småsaker. Både på jobbet och hemma.
Dock blir det ju inte bättre när jag inte jobbar mycket. För då gnäller jag ju över att bara gå hemma. Men man blir väl aldrig nöjd antar jag.

Trots dagens hemska datum har det inte hänt något läskigt. Allt har varit precis som vanligt trots att jag alltid inbillar mig att jorden ska gå under mer eller mindre. Än har den ju inte gjort det och egentligen skulle det inte heller störa mig om den gjorde det. Så jag förstår inte ens varför jag bryr mig. :)

Varit "utslagsfri" i säkert 4-5 veckor nu. Enda tills igår morse. *svär* Visserligen hade jag bara 2 utslag på min ena arm. Och jag är rätt övertygad om att det berodde på den förbannade fullmånen. Likadant varje gång det är fullmåne ju. Sover oroligt och svettas som en liten gris. Vaknade ju säkert 3-4 gånger av att svetten bara rann om mig! Helt sjukt. Och ännu mer sjukt att det bara är så när det är fullmåne.
Hur eller hur så fortsätter jag hoppas på att utslagen var något tillfälligt som berodde på värme den natten och att dom är på väg att försvinna för alltid. :)

Ser på msn att Tiagirl skrivit att Nova äntligen har fått sin första lösa tand. Och då kommer jag genast på att tänka på att Lillemans fjärde tappade tand ligger i ett glas och väntar på att den där oerhört fåniga tandfén ska komma inatt. Mao måste jag se till att det hamnar en liten guldpeng i glaset. Tur att Lilleman inte är lika nyfiken som Storeman och springer runt och gömmer glaset på de mest omöjliga ställen iaf. För jag har inte alls någon lust att leka kurragömma med ett glas.
Och påtal om Tiagirl... Använder ju mig av Bloglovin för att hålla koll på vilka bloggar som uppdateras. Och det har fungerat alldeles utmärkt. Tills nu då. För just Tiagirls blogg får jag inga uppdateringar ifrån trots att hon skriver massa??! *surar lite* Tycker inte om när saker inte fungerar som det ska.

Väntar ni på bilder? Då får ni vänta! Jag tror att det mesta är färdigt här hemma nu. Vardagsrum, kök och hall. MEN, nu vill jag ju göra om ordentligt i hallen och måste köpa nytt skoställ, ny hylla till väggen och gärna en ny byrå och ev en ny hatthylla. Och innan det är gjort är det ju inte alls speciellt kul att ta några bilder. Jag vill ju ha det färdigt liksom innan det visas upp. Fast kanske inte ändå... För då kommer ni få vänta tills jag vunnit på Lotto eller något. Och jag spelar ju inte på Lotto längre så det kan bli svårt! ;)
Nä, vi får väl se om jag kan ta lite bilder någon dag och slänga ut så ni kan få se lite av hur det ser ut.
JAG är MER än NÖJD med allt. Det är såååå ljust och fint. Och den billiga gråa färgen jag köpte (som Vacker tyckte var bra och jag trodde var jättehemsk) var verkligen jättebra på alla sätt och vis. Den är liksom ljust grå och inte smutsigt vit som jag anser att många ljusa, gråa färger är.

Lilleman har varit i farten igen förresten. Igår kväll tror jag det var. Vi hörde märkliga ljud från hans rum och Vacker gick och tittade. Då stod han med täcket i famnen, på väg in till Storeman och liksom "grymtade" eller något. *fnissar* Som sagt... Nu när man vet vad det är så är det faktiskt rätt roligt att se honom! Märkligt bara att han inte gör så hemma hos pappaB?! Men om jag inte är helt ute och seglar så har jag fått för mig att det är när han är sjuk som han går i sömnen. För den där första gången han gjorde det var han ju genomförkyld och febrig. Och nu är han ju snorig och hostig igen. Vilket han inte var hos pappaB förra veckan. Så jo, jag tror nog att det iaf blir värre med sömngåendet när han är sjuk.
Påtal om pappaB så fyller han år idag och Storeman har ringt och sjungit för honom. På engelska eftersom han inte kom på hur sången gick på svenska.

Samtal med Storeman igår:

Storeman: -Jag har sett en kalv födas. Det såg inte så trevligt ut.
Jag: -Nä, det är väl inte sådär jättetrevligt när djur eller människor föds. Det är ju lite blodigt och så. Och gör ont med
Storeman: -Men mamma, vart kommer barnen från tjejer då?

Storeman är en rätt förståndig pojke och förstår mer än man tror. Dock är hans mamma (ja det är jag) inte typen som gillar att prata om såna saker öht. Speciellt inte när jag liksom inte ens har något vettigt namn på vårat (tjejernas givetvis) könsorgan! Det finns ju liksom mängder med namn på det men jag har under mina 30 (men jag är inte så gammal egentligen) år kunnat hitta ett passande namn. För den delen brukar jag liksom inte ens prata om "den". Finns ju ingen anledning att nämna den i tid och otid.
Men vad i herrans namn säger man till sina barn då? Jag fick liksom försöka prata bort det med att barnen kom ifrån där vi kissar ungefär. Och sa att vi skulle disskutera det lite senare (om något/några år) i stället. Så nu ska jag hålla tummarna för att han börjar fråga ut pappaB om såna saker i stället. För som sagt, jag är inte typen som pratar om sånt. Förmodligen för att jag själv inte hade någon förälder att prata med om sånt. Jag har minsann fått upptäcka det mesta själv jag.

Nähä, jag tror jag ska ta och träna lite och sen kanske se någon film. Om jag nu inte blir sittandes kvar här.

Iaf...
Natti!

Älskar min Vacker... ♥

Nu ser lönen bättre ut

Månadslön   31.00  355.77  11029.002009-03-01 2009-03-31  
Övertidsers enkel   1.75  196.37  343.642009-02-01 2009-02-28  
Övertidsers kval   7.75  261.82  2029.092009-02-01 2009-02-28  
Fyllnadslön   33.00  130.91  4320.002009-02-01 2009-02-28  
Okomp övertid enk   0.25  2009-02-01 2009-02-28  
Okomp övertid kval   3.75  2009-02-01 2009-02-28  
OB vardag kväll   5.00  18.30  91.502009-02-01 2009-02-28  
OB veckoslut   47.00  45.50  2138.502009-02-01 2009-02-28  
Preliminär skatt  19951.73   4818.002009-03-01 2009-03-31  
Netto att utbetala      15133.732009-03-01 2009-03-31

Tackar!

Åh! Jag är bortskämd. Tja, inte med lönen förstås. Men Vacker ringde precis och bad mig komma ner till bilen. Han hade leverans i form av massa gammal (några dagar förmodligen) GB-glass! :) Hmm, då har jag att göra ikväll.
Ännu mer bortskämd blev jag när han sa att han kommer hit efter jobbet ikväll och stannar över natten för att han imorrn ska kunna måla taket åt mig en sista gång. :love:

9/3

Jag trodde Lilleman hade en tillfällig "störning" i systemet när han gick i sömnen den där gången när han var sjuk. Det har ju inte hänt fler gånger efter det.
Förräns ikväll! Så... Det är väl bara till att inse att han kommer förmodligen fortsätta gå i sömnen. Och jag kan inte göra annat än att  vänja mig.
Tur att han är rätt rolig när han gör det. För Vacker och jag ett riktigt gott skratt iaf! :D

Jag har fortfarande varken tid, ork eller lust att sitta här...
Nu jobbar jag ju hela veckan dessutom. Och är konstant TRÖTT!

6/3

Vaknade vid HALV SJU idag... Hutlöst! Är man ledig ska man ju sooooova läääääänge. *suckar*
Nu var det visserligen rätt bra att jag vaknade tidigt eftersom jag hann med att måla hela hallen en sista gång. Ljust grå.
Så nu är det bara trösklar och lister kvar att måla, slipa, lacka och sätta upp igen. Men det blir då inte idag hoppas jag. För nu är jag så dödens trött. Trots att jag faktiskt redan har sovit ett par timmar på dagen. :)

För övrigt händer det inte alls speciellt mycket. I helgen blir det jobb igen. Lördag till fredag. Härlig vecka som jag (inte det minsta) ser fram emot.

Fick sms om att jobbkläderna kommit med förresten. Straxt över 4000:- kostade det. Så nu måste jag se till att inkassera pengar från alla så vi kan hämta ut det så fort som möjligt. Fått paket från Jotex med har jag för mig. Men det var betydligt billigare och bara mitt!

Gratis godis


Här kan man samla ihop till gratis godis!

5/3

Jag har inte tid!
Vi målar, tvättat lister, slipar trösklar, målar igen, SKA måla lister... Tja, det är fullt upp helt enkelt. Och mellan varven jobbar jag ju med. Som ikväll tex.
Imorrn har jag lovat Vacker att måla det sista i hallen så vi kan få färdigt innan barnen kommer hem. Just nu är det KAOS här liksom. Vi har ju varit noggranna och verkligen plockat bort alla lister överallt. Tom dom runt alla dörrar. Och det ska målas. Även det träet i dörröppningen ska målas för det är gult det med. *suckar* Men oj vad fint det kommer bli när det är färdigt! *längtar*
Gjorde ju en tröskel igår. Slipade och lackade. Oh jisses vilken skillnad bara det blir.

Nähä.. Jag har annat att göra än att sitta här.

*snurrig* Tankarna far omkring som vanligt...

Till Politikerna

Tänkte bara smita in med ett litet tack som f*n Borgholms Kommun för att ni åter igen sparkar på dom som redan ligger! Det är ingen höjdare att jobba deltid och alltid vara tvungen att kämpa för att få ihop lite extra timmar och nu har ni sett till att det blir ännu värre genom att höja taxan inom barnomsorgen. Eller rättare sagt, höja procentsatsen. Med andra ord kommer mina extratimmar varje...

månad ätas upp av avgiften till barnomsorgen.

Vad än värre är, informationen... VARFÖR har vi som kommer bli drabbade inte fått någon information om att detta trädde i kraft IGÅR? Förbannat dålig stil. Men tydligen ska man behöva ta reda på allt själv. Trots att ni faktiskt har haft närmre 1 månad på er att informera om detta.

Sådär ja! Nu har dom fått höra vad JAG tycker om deras beslut iaf. Nu hoppas jag bara att någon av dom svarar på det. Positivt är iaf att dom faktiskt har en sida där man kan ställa frågor till politikerna. Men det är nog också det enda positiva med Borgholms Kommun för tillfället.

Tillägg: Jag tror jag har missförstått det hela lite. För nog kommer det drabba dom som redan jobbar heltid också. För procentsatsen är ju höjd för oavsett om man har heltid eller deltid. *ännu mer förbannad*


2/3

Hmm, det är ju MARS redan. Märkligt att tiden ska gå så förbaskat fort. Jag hinner ju inte med! Speciellt inte nu eftersom jag fortfarande bara är trött, trött, trött och trött. Så trött har jag väl aldrig varit. :tired: Jag vill inte vara trött. Jag vill vara pigg, ha massa energi. Jag vill leva!

Nu är det verkligen dags att införskaffa mig en ny tvättmaskin. Nu har "det" hänt. Det som jag trodde att folk hittade på bara. För inte kan en tvättmaskin "äta" strumpor??? Eller kan den det? Jo, det verkar faktiskt som att dom där läskiga maskinerna kan det. För nu (för första gången i mitt liv) har jag blivit av med TVÅ strumpor på en vecka. Och givetvis var det inte ett par utan två omaka strumpor. Alltså har jag nu ett omaka par. Eller barnen har. För mina strumpor har den låtit bli än så länge.
Jag kan liksom inte fatta hur det går till. Dom är verkligen spårlöst försvunna ju. Förbannade maskinskrälle! Jag är ju knappast multimiljonär som har råd att springa och köpa strumpor i tid och otid (dock har jag råd med cigg och spel och treo hela tiden).

Måndag igen då. Dags för ännu en lång jobbvecka. Är dock ledig onsdag och fredag. Om det nu inte dyker upp något extra. Vill inte jobba mer men måste ju med tanke på min lilla tjänst och med tanke på min kassa lön. Som sagt, förra månaden var ju en bra månad med mycket extrajobb (pengar i mars) men man orkar ju inte jobba så hela tiden tyvärr.
I sommar har jag förresten funderingar på att jobba. Hela sommaren. Det verkar som att det kommer bli ont om vikarier så jag sa til chefen (lite på skoj, lite på allvar) att jag kan tänka mig att jobba heltid  hela sommaren och ta semestern efter sen. Men jag vill ju då ha extra semesterdagar för att jag ställer upp. Och det kommer kommunen aldrig att gå med på ändå. Om det nu inte blir kris förstås. Då kanske dom kan tänka sig att ge med sig. *håller tummarna*
Och! Jag blir ju liksom inte förvånad om dom inte får ihop vikarier. För vem vill jobba deltid, varannan helg med delade turer , i stort sett varje dag fast korta turer och en riktigt kass lön? Inte många iaf!

Barnomsorgen:
Borgholms politiker har gjort det igen. Något som drabbar oss deltidsarbetare givetvis.
Som det ser ut just nu betalar man en avgift antingen upp till 20 timmar. Har man mer får man betala för 40 timmar. Jag har ju inte mina barn speciellt mycket eftersom jag som sagt jobbar deltid. Jag har alltså under 20 timmar och kommer ganska lindrigt undan. Men nu har Borgholms kommun bestämt att ALLA ska betala för 40 timmar i veckan. Och givetvis får man inte ha barnen där mer än man jobbar. Än så länge vet jag inte om det gäller fritids också. För Storeman har jag ju inte mer än ca 5-10 timmar i veckan!!! Och jag tänker då fan inte betala för några 40 timmar då!!!
Jag vet att andra kommuner har det såhär men och andra sidan kanske dom har fler heltidsarbetare än vad Borgholm har. För här jobbar väldigt många deltid.
Jag är VANSINNIG på denna förbannade kommunen för tillfället. Det enda dom har i huvudena är att tjäna pengar. Och tyvärr drabbar det alltid dom som redan innan är drabbade. Sparka gärna på dom som ligger...
MEN, det är tydligen lätt för gamla pensionärer att sitta och bestämma om såna saker. Dom som inte vet ett skit om hur det är! Tacka vet jag Borgholms "kändispolitiker" Per Lublin. Han var en av de få som röstade NEJ till detta. Synd bara att han är som han är och gör allt för att jävlas. :)

Slarvat med träning och promenader sista dagarna. *skäms på mig* Nu är det skärpning som gäller. Ska försöka lura med Lilleman på promenad innan vi hämtar Storeman sen. Han är ju inte direkt överförtjust i det men lite får man ju faktiskt ställa upp kan jag  tycka.
Sen blir det hem och sen vidare till jobbet. Jobb ikväll och jobb imorrn med. Så vi får väl se när jag återkommer här. Nån gång...

Riktig lön

Månadslön   31.00  355.77  11029.002009-03-01 2009-03-31  
Övertidsers enkel   1.75  196.37  343.642009-02-01 2009-02-28  
Övertidsers kval   7.75  261.82  2029.092009-02-01 2009-02-28  
Fyllnadslön   22.00  130.91  2880.002009-02-01 2009-02-28  
Okomp övertid enk   0.25  2009-02-01 2009-02-28  
Okomp övertid kval   3.75  2009-02-01 2009-02-28  
OB vardag kväll   5.00  18.30  91.502009-02-01 2009-02-28  
OB veckoslut   47.00  45.50  2138.502009-02-01 2009-02-28  
Preliminär skatt  18511.73   4384.002009-03-01 2009-03-31  
Netto att utbetala      14127.732009-03-01 2009-03-31


Såhär skulle varje månad se ut (det saknas fortfarande ett gäng timmar där). Men helst inte på bekostnad av att man måste jobba ihjäl sig. Jag behöver helt enkelt ha en större tjänst. *suckar*

RSS 2.0