♥ 31/10

Nä, det blir inte ens en oktoberbebis. Det blir en novemberbebis i stället. Känns lite konstigt att gå över tiden såhär länge. Men det är inget jag lider speciellt av. Om det nu inte vore för att väldigt många tjatar. Och så fort man inte svarar på nätet eller i telefon tar folk för givet att jag är inne och föder. Men så är inte fallet. Jag orkar bara inte prata alltid. Och sån är jag ju även när jag inte är gravid.
Alla (ja ni som står mig nära) kommer att få veta när det är FÄRDIGT. Ni kommer att få veta vad det blev, hur mycket den väger och hur lång den är. Ni kommer att få se bilder. Och det kommer ske inom en vecka! Så håll ut. Och sluta tjata!

Ryttarkakor

4 ägg
6 dl socker
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
2 krm salt
175 gr smält smör

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt resten av ingredienserna.
Grädda i smord långpanna 15-20 min på 175°

Under tiden gör du glasyren.

75 gr smör
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl sirap
200 gr kokos

Smält smöret i en gryta och blanda ner resten av ingredienserna.
Kokas på medelvärme i ca 5 min.
Bred glasyren över kakan och grädda i ytterligare 10 min.
Låt sedan kakan svalna innan du skär den i små rutor.

Extremt sött! Men åh så gott... :)


♥ 25/10 -2

Idag har vi äntligen fått tummen ut och plockat slånbär. Plockat, rensat och kokat vatten och hällt över dom. Så nu står dom i kylen och väntar tills imorrn för att få kokt vatten över sig igen. :) Ska bli kul att se om jag lyckas göra slånbärssaft. Jag vet ju hur det ska smaka, men att lyckas första gången är väl kanske inte så lätt. Men jag hoppas.

Efter slånbärsplockningen åkte vi till Kalmar en sväng. Liiiite julsaker hittade jag minsann.
*Nya tomteluvor till barnen (måste ju ha lika och till jul är det ju 3 barn)
*Julstrumpa till bebis
*Istappsslinga till balkongen
*Tomtar på rep (slinga) till balkongen
*Glödlampa med god jul-mönster i
*Äntligen en snökula!

Hade jag haft gott om pengar hade jag kunnat handla halva Kalmar! Ååååååh vad mycket fint det finns som jag vill ha/behöver.
Just nu ångrar jag att jag inte köpte tomten på Rusta. 81 cm tror jag den var. Riktigt häftig. Men den kostade ju 500:- och då blev jag lite snål.
På Jula hade dom MASSA med utebelysning. Jag var salig, Vacker gnällde om att vi faktiskt inte bor i USA. *suckar* Jag får nog lura Tiagirl att åka in med mig någon dag. ;)


♥ 25/10

Du har gått 287 fulla dagar (av 280).

Du går på övertid
Du är i 10:e månaden (av 9 - kalendermånader)
Du är i 11:e gravmånaden (av 10 - lunarmånader)
Du är i 41:e veckan (av 40)
Du är i v41+0 (av 40+0)

Går på övertid ja... Precis som om jag inte visste det själv! Envisa lilla bebis.
Varit hos BM:an  precis.

Bltr: 133/92
Hjärtljud: 130
SF-mått: 38-39

Har det inte hänt något tills på måndag nästa vecka ska jag in på kontroll. Och sen blir det väl tal om igångsättning. Hmm... Sånt här är jag inte van vid! ;)
Liten har INTE fixerat sig än. Om man nu bortser från att han verkar vara fixerad vid att stanna kvar i mig. *muttrar*

♥ 23/10

Eftersom det inte kommer någon bebis försöker jag fördriva tiden med annat! ;) Idag cyklade vi ner till strandvägen för att titta på kossorna och Borgholms fyr som Vacker hittade häromdagen.
Sen har vi haft storstädning här hemma. Skönt att få det gjort iaf.
Eftermiddagen och kvällen har vi spenderat hos svärmor och svärfar. Vackers bror med barn är hemma på Öland och hade lovat att bjuda oss på middag. Det talades om köttgryta men det blev hemlagade hamburgare.
Nu blir det nog sängen för mig snart.


♥ 17/10

Inte en tillstymmelse till bebis på G här inte. Jag som tyckte denna veckan passade bra eftersom dom andra två monstrena inte var hemma. ;)

Har hunnit sy två lakan, två påslakan och ett örngott till bebis iaf. Svart med döskallar givetvis.
Vägrar betala dom där hutlösa priserna för färdigsydda påslakan. Sanslöst dyrt är det ju!
Idag har jag även lyckats putsa fönstrena i köket. Inte en dag för tidigt inte. Dom såg rent förskräckliga ut efter sommaren. :/ Men nu är dom så fina så dom knappt syns.

Krypigt rastlös men orkar inte ta mig för något. Eller jo, jag gör lite då och då. Men inget avancerat inte.
Tror jag ska ta och krypa till kojs i stället.

♥ 15/10

Började dagen med att bestämma att jag äntligen skulle ta tag i att sy lakan, påslakan och örngott till bebis. Hann sy två lakan innan Vacker dök upp och tyckte vi skulle ut och åka en sväng. :)
Var uppe vid slottet, nere vid Kaffetorpet. Var i Borgehage och hittade en fin kossa.
Sen tog vi en sväng till Kalmar med. En ny ljusslinga till balkongen inhandlad på Rusta. Och ett regnskydd till vagnen och dessutom en svart babysitter. Har ju egentligen en babysitter. Men ingen svart. Och ingen sån här gammal hederlig!

Ikväll har vi varit ute och "söndagsåkt". Tittat på mängder med fiiiiina hus. Dyra och inte till salu. ;) Nu blir det soffan, slösurf och förmodligen snart sängen.


♥ 11/10

Du har gått 273 fulla dagar (av 280).

Du är i tredje trimestern (av tre)
Du är i 9:e månaden (av 9 - kalendermånader)
Du är i 10:e gravmånaden (av 10 - lunarmånader)
Du är i 39:e veckan (av 40)
Du är i v39+0 (av 40+0)


Bebis ville ju inte titta ut igår som jag hade planerat. ;)
Så det fick bli ett besök hos BM idag igen.
Allt är ju bra. Magen växer. Och dom andra proverna har vi inte tagit.

Bltr: 130/85
Hjärtljud: 132
SF-mått: 36

Lillen har INTE fixerat sig än. *suckar* Känns som att jag inte kommer få någon bebis denna veckan heller. Envisa lilla spöke. ;)

♥ 9/10

Igår var jag till Kalmar med Tiagirl. Var på Ikea, Rusta och Babyproffsen.
ÄNTLIGEN fick jag (tack vare Tiagirl) tag på mitt skötbord från Ikea som jag letat efter sen i somras typ. Det har ju strulat som f*n och aldrig funnits inne trots att det skulle gjort det enligt deras lagerstatus. Igår, efter mycket om och men, hit och dit och fram och tillbaka,  hittade dom 9 st på sin lastbrygga!
Julsaker har dom fått in på Ikea med. Äntligen! Köpte inte alltför mycket. Men lite kulor till granen, värmeljus med pepparkaksdoft hittade jag iaf. ;)
Lite julsaker hittade jag på Rusta med. *nöjd*

På Babyproffsen hämtade jag ut min Babybox och passade på att hyra ett babyskydd med. Så nu är jag jätteredo för bebis. IMORRN! :D

  

 

 

 Nya sängen med. Med det fina spjälskyddet. :)


♥ 6/10 -2

Varit barnvakt åt Tiagirls dotter idag. Pratkvarnen! ;) Hon är inte tyst en minut. Men det har gått så bra så.
Vid straxt efter 13 hämtade vi mina barn i skolan och sen gick vi till Borggrillen och blev bjudna på mat. *tackar och bockar*
Hemma har jag som vanligt inte gjort något vettigt alls. Iaf känns det så. Har all tid i världen men ingen ork eller lust alls. :/

Vacker har varit dålig ett par veckor. Ont i magen. Illamående. Hängig. Och igår hade vi ett litet gräl kan man väl säga. Jag är ju inte på världens bästa humör med alla miljarder konstiga hormoner i kroppen om man säger så.
Ikväll ringde det ett konstigt mobilnummer och som vanligt vågade jag inte svara. Men någon pratade in på telefonsvararen och det var svärmor. Så jag ringde upp och då hade hon tvingat iväg Vacker till vårdcentralen idag. Och dom i sin tur skickade vidare in till Kalmar Länssjukhus. Och där är han kvar än. Jag vet inte så mycket mer än att han har fått dropp och att dom tänker ha honom kvar över natten. :/
Samvetet mitt är ju inte det bästa nu. *suckar* Jag får fan lära mig att ge fan i att bråka om fåniga saker.

För övrigt då? Jag går här hemma och dräller. Börjar bli väldigt uttråkad. Men och andra sidan hade jag nog inte orkat jobba fullt ut ändå. Så jag har ju liksom inget att välja på.
Men egentligen finns det massor att göra här hemma. Skulle behöva ha en ordentlig storstädning innan bebis kommer. Likaså behöver jag sätta mig och sy påslakan och örngott till bebis. Vägrar betala dom där hutlösa priserna som det annars kostar. *snål*
Spjälsängen har jag lyckats skruva ihop faktiskt! Den står här så fin med sitt Lundmyr-spjälskydd. *nöjd*

Hmm, dags att sova igen tror jag. Barnen ska ju upp tidigt, som vanligt. Och jag behöver lite mer sömn än vanligt känner jag.

♥ 6/10

Du har gått 268 fulla dagar (av 280).

Du är i tredje trimestern (av tre)
Du är i 9:e månaden (av 9 - kalendermånader)
Du är i 10:e gravmånaden (av 10 - lunarmånader)
Du är i 39:e veckan (av 40)
Du är i v38+2 (av 40+0)

Nu har bebis inte så många dagar kvar tills han ska titta ut! Inte om jag får bestämma iaf. ;) Hade tänkt mig att söndag skulle vara en oerhört bra dag. Men, vi får väl se.

RSS 2.0