Sängdags!

Ja, det var det väl för länge sen egentligen. Men det gick ju bra på bingon ju! Så bra så jag tom fick tvinga mig själv att sluta nu.
Så nu ska jag smörja in mig med en tub kortisonkräm och krypa ner i bingen. Och hoppas på att inte vakna för sent imorrn för då är ju hela den dagen förstörd med. Dags att vända rätt på dygnet igen tror jag. Ska visserligen jobba natt nästa vecka och då är det ju bra att kunna vara vaken. Men mindre bra när jag även jobbar dag nästa vecka. :(

Tjiho!

Nu vann jag minsann min första jackpott idag! Visserligen bara 668:- men jag är inte den som är gnällig när det gäller vinster inte. :)

30/8

Åh vad mycket jag har fått gjort här hemma idag. NOT! *suckar*
Började dagen med att spela upp mina sista 136:- som fanns kvar på bingosidan. Trodde jag. Jag vann, jag förlorade, jag vann massa, jag spelade, jag förlorade massa, jag vann lite... Har fortfarande pengar kvar! :) Trots att jag satt halva dagen och spelade. Typ.

Vila på soffan kl 18 är INGEN bra idé. Speciellt inte om man somnar. Vilket jag gjorde. Och det hade väl varit ok om jag nu vaknat kl 19 (vilket jag gjorde) och INTE somnat om och vaknat strax innan 21. Mycket märkligt att man inte sover på nätterna sen va?!!
Visserligen brukar jag inte vila så sent i vanliga fall. Och jag brukar inte alltid somna heller.

Känns konstigt att vara både ledig från jobb och från barnen denna helgen. Det har nog aldrig hänt innan.
Och då sitter alltså roliga jag hemma och spelar bingo eller sover. Patetiskt som sagt! *asg*
Imorrn SKA jag städa. Riktigt ordentligt. Det är min tanke idag iaf. Sen får vi se hur det blir imorrn. :/

Men va F*N!!!!

Storeman kom in och sa;
-Vet du vad jag fick låna av M?
-Nä

Sen visar han upp sina händer och säger glatt:
-Hennes nagellack.

Jag tror bestämt att han missat att han faktiskt är en POJKE!!!!!
Genast går tankarna runt i huvudet efter vad Camillos sa om att det är vanligare att vänsterhänta blir gay?!!!!
Ska genast se till att han blir högerhänt! Sådetså!

Ny bankdosa

Äntligen fick jag tummen ut och fixade en ny. Den gamla visade ju siffrorna på alla möjliga oläsbara sätt nu. :/ Men och andra sidan tror jag den har hängt med sen jag skaffade internetbanken. För 6 år sen eller så.



Så fin bankdosa. :) Och så lyckades jag tigga till mig en ny (vet inte alls vad det kan heta men mapp kanske?) mapp då. För att ha allt på ett och samma ställe. Nu när jag kom hem insåg jag att en sån behöver nog Tiagirl för att komma i ordning med sitt! *muttrar*



Där var den gamla varianten jag hade! *asg* Den måste ha hängt med i många år eftersom jag hittade den när jag tömde pappas hus.



Storeman läser läxor.

Skalade och skivade potatisen innan vi hämtade storeman. Så nu får jag väl ta tag i resten då. Bla det där döda, äckliga köttet. Tur det finns plasthandskar man kan använda!

27/8

Lilleman och jag har precis kommit hem igen. Lämnat storeman och handlat som vi skulle. Och jag vågade tom köpa en öl. Trots att det var så pinsamt. :) Men det fanns ju faktiskt lösa öl att köpa. Och jag hoppas verkligen inte att dom trodde att jag skulle dricka den. :/
Hämtade paketet med skorna till barnen med. Lillemans passade alldeles utmärkt. Får hoppas att storemans gör det också. För nu har jag inte råd att köpa några fler skor på ett tag. Tur dom har en "rik" pappa.

Fick ju vara ledig idag då. Tackar för det. Men imorrn och på fredag är det jobb igen.
Sen måste jag komma ihåg att jag ska på nåt samtal med fröken och storeman på fredag när han slutar. Och dessutom komma ihåg att säga till om att lilleman ska vara kvar längre då. Kanske ska ta och ringa om lilleman med en gång. Så är det en sak mindre att glömma ju. :)

Regnet vräker ner. Nästan. Började ju givetvis så fort vi begav oss. Jag måste ha sårat vädergudarna på nåt sätt. *suckar* Och som vanligt när det regnar betyder det ju STÄDDAG. Vilket jag inte har lust med. Men det kanske behövs lite. Glad att jag tog disken igår iaf.

Kväll och sovdags

Tränat en sväng på helvetesmaskinen. Badat. Förstört träningen med thé och skorpor. Ugglat framför datorn. Det var väl kvällen i stora drag.
Tror det börjar bli dags att försöka sova nu iaf. Ska ju upp tidigt och lämna storeman på skolan. Sen sticker jag och lilleman och handlar. Hämtar paket med barnens skor som äntligen kommit. Och hämtar en öl på jobbet. :)
Allt under förutsättning att Poolen inte sms:ar om jobb imorgon förstås. Kan ju visserligen tacka nej. Men det är inte lätt när jag tänker på pengarna.

Natti!

Angående den pinsamma ölen igen!

Givetvis går jag ju in på jobbet imorrn och "lånar" en. Så slipper jag alla hemskheter med att gå in på Ica och göra bort mig. *smart*

Nu kom Tiagirl och lämnade lite taklökar och sömntabletter. *tackar och bockar*

26/8

Vad jobbigt det blev nu. Tänkte ju att eftersom jag äntligen fick tag i nötkött billigt (utfattig annars och köper inte sånt) så skulle vi äta sjömansbiff denna helgen. Nu blir det imorrn i stället eftersom pappaB hämtar barnen redan på fredag och behåller dom enda tills jättelänge! :/
Iaf... Till problemet. Man ska ha ÖL i sjömansbiff. Jag dricker inte öl. Köper aldrig öl. Så imorgon måste jag köpa det. MEN, kan man köpa bara EN öl?? Det är ju förbannat pinsamt alltså. Men jag behöver ju bara en. Och inte tänker jag köpa ett helt 6-pack då. Finns det "lösa" öl i affären? Eller får man pilla ur en ur paketen? För jag MÅSTE faktiskt ha en. Annars är det inte sjömansbiff ju.
Minns att jag skällde på U en gång när hon skulle ut och festa. Då gick hon till Ica och skulle ha 4 öl. Så oerhört pinsam. Och nu ska jag vara lika pinsam. Fast jag ska bara ha en. Undrar vad dom tänker i kassan. *skäms redan*

25/8

Barnen sover. Vi ska upp tiiiiidigt. Och när dom sover passar jag på att läsa information från skolan. Storeman ska ta SKOLKORT IMORRN! Katastrof ju! Han hade verkligen behövt klippa sig innan. Fast med tanke på hur jag själv såg ut på mina första skolkort så är det ingen fara egentligen. :) Har iaf hittat lite fina kläder som han får ha imorgon.
Idrott har dom imorgon med. Givetvis är hans gympadojor för små. Och dom nya jag har beställt har ju inte kommit. Men han får väl stå ut med lite skoskav om det nu skulle bli det av dom. :(
Frukt måste dom ha med sig varje dag åxå. Trodde jag skulle slippa det nu när han började på riktigt. Men inte då. Jag ska tydligen plågas ordentligt. Inte för att det är sååå jobbigt att packa ner en frukt varje dag. Det jobbiga ligger i att komma ihåg att göra det. Speciellt svårt när det ska kommas ihåg tidigt på morgonen innan vi sticker och den dessutom ska skalas, skivas eller vad det nu blir. Säkert många som orkar göra det vid 6:15 varje dag. *suckar*
Han hade fått sin första läxa idag med. Att man kan vara såååå lycklig för nåt sånt. *fnissar* Han har enda tills på fredag att göra den färdigt med det gjorde han ikväll redan. I stället för att titta på barnprogram?! PLUGGHÄST!
Till min stora fasa var det givetvis MATTE! Men i den åldern är ju inte matten så avancerad.

Imorrn har jag ju ledig dag. Eller rättare sagt, HADE. Fick sms om jobb och tackade snabbt ja. När jag sen fick bokningen såg jag att jag skulle börja redan vid 7. Mindre kul givetvis eftersom jag då måste lämna barnen så tidigt. Men men. Pengar kan man ju aldrig få för mycket av. Tyvärr.
Och jag får ju iaf vara ledig på onsdag. Om jag har tur.

Druckit thé och ätit skorpor. Igen. Och nu vet jag inte alls vad jag ska göra.
Vänta på att tvätten blir färdig så jag kan hänga upp den. Och packa gympakläder till killen då. Sen slappa.

Födelsedagsbarn!



Liten har blivit stor! (Och GAMMAL)
Grattis på 25-årsdagen!

24/8

Druckit thé och ätit skorpor. Och nu ska jag gå och lägga. Och försöka sova! Utan att grubbla. Utan att fundera. Och allra helst, utan att klia mig sönder och samman så att blodet sprutar! *morrar*

Natti!

Seg

Jag tog mig en sån här innan jag la mig igår. Och jag har väl aldrig i hela mitt liv varit så seg och trött innan. :S
Var ju hemma en stund på dagen mellan 12:30 och 16 idag. Under den tiden SOV jag kan jag ju säga.
Fördelen med tabletten var att jag iaf slapp ligga och grubbla och fundera och tänka hit och dit i flera timmar innan jag somnade. Men inte fan orkar jag vara så seg efter inte. Ska se om jag kan ringa min husläkare någon dag så jag kan få insomningstabletter istället.
Nu när storeman börjat skolan funkar det liksom inte att somna vid 4-5 varje morgon när jag ska upp tidigt och lämna honom.

Fått tillbaka mina utslag (urtikaria) IGEN. *gråter* Jag hatar denna skiten. Trodde ju verkligen att det skulle vara borta för alltid. Men som vanligt var det att hoppas på för mycket.
Har visserligen inte dom mängderna som jag hade ett tag. Men det blir ju mer och mer för var dag som går. Och dessutom blir dom större och större med. FAN säger jag helt enkelt!
Som vanligt hjälper ju inget mot det heller. Tar massa piller och smörjer med salva. Men nog fan kliar det mer och mer och mer.
Men nu ska U:s svärmor KOKA en alldeles egen salva till mig. Jag är visserligen väldigt tveksam till sånt men man måste ju testa innan man säger nåt. Det kanske är nåt i mirakelväg! :)

Jobb imorrn med. 7:30-16. Sen ska jag iväg och hämta barnen och sen handla lite för veckan som kommer. Sen ska jag bara vara leeeeeedig i 2 långa dagar. Visserligen upp tidigt och lämna storeman då. Men för övrigt ska det slappas. Sådetså! OM dom nu inte sms:ar och frågar om jobb och jag är dum och tackar ja. :)

Jag är totalt såld!



Man får ju f*n kåtslag av att bara höra honom sjunga! Och att dessutom SE honom... Det går inte att beskriva ens! *fnissar*

Periodare

Ja, det är jag. Just nu är det thé och skorpor som gäller. Så underbart gott! Och betydligt mycket bättre än nergerbollarna som min förra period bestod av.

Har precis spelat bort lite pengar, druckit thé och ätit skorpor, plattat håret. Och snart borde jag lägga mig. Upp tidigt imorrn för att jobba. 7:30-16
Söndag är än värre. 7:30-11:30 16-21 *suckar* Jag hatar verkligen dom där delade turerna.
Sen jobbar jag hela dagen på måndag med. Till 16. BLÄ!

Kisse


...


21/8

Det var inte så svårt att bli trött i morse sen iaf. La mig ner på soffan strax efter 10. Vid 10:30 tittade jag på klockan sista gången. Sen sov jag som en liten gris tills 14:15 typ. Så skönt så!
Trodde jag skulle behöva gå runt och vara sådär seg resten av dagen. Men jag har varit pigg faktiskt. Inte för att jag har ansträng mig speciellt mycket.
Lagat lite mat, fryst in alla kött jag handlade, badat, suttit här vid datorn och ugglat, kastat MASSA sopor. Sen har jag nog inte hittat på så mycket mer. Men man får faktiskt ha en sån riktig slödag efter att man jobbat natt. Sådetså.
Och dessutom är jag ju ledig imorrn också så då hinner jag allt det där andra som måste göras.

Ringt och pratat med lönekontoret har jag ju också gjort förstås. Men dom är ju precis lika dumma som alla andra på kommunhuset. Nu har jag väntat på 8 timmars fyllnad sen förra månaden. Och tydligen kommer jag inte få dom denna månaden heller. För dom kan inte "hitta" dom. *skitsur* Berättade för henne jag pratade med att det iiiiiiinte alls gjorde nåt för jag och mina barn ääääääälskar att leva på luft och vatten. Grrrrrrr!!!!!!!!
Men givetvis hade hon ingen lösning på mitt problem ändå. I stället sitter alla som är inblandade i mina timmar och skyller på varandra. Men imorrn när jag är lite piggare ska dom få se (höra) på fan!

AMK ringde i morse och sjukskrev sig. Genomförkyld. Och nu börjar jag få ont i halsen. Kliar gör det med. Jobbade ju med henne igår på dagen. :S Jag har absolut inte tid att bli sjuk nu. Eller råd kanske jag ska säga i stället. Men helgen fixar jag väl även om jag blir förkyld. Så får vi se sen.

Stanna kvar eller gå ur?

Nu efter många år har jag äntligen fått tummen ur och fyllt i en blankett om att gå ur Svenska Kyrkan. Och imorrn ska jag skriva ut den och skicka iväg den med!


uturkyrkan.se

Ica

Ibland kan man faktiskt handla billigt på Ica! :)

Dagens handling (gick dit för cigg men kom hem med):

Ca 3 kg blandfärs 88:-
Ca 1,5 kg fläskkotletter 69:-
0,5 kg lövbiff 43:-

Nu var det visserligen VÄLDIGT kort datum (går ut idag) men alla har väl en frys! :) *nöjd*

Förbannade j*ävla kommun!

Jag hatar Borgholms kommun! Dom fattar ju för fan ingenting. Och dom tror att man kan leva på luft och vatten ta mig fan! *skäller och gnäller resten av dagen*

Trött?!

Nädå! Inte ens lite trött. Ändå har jag nu varit vaken i ca 27,5 h. *suckar* Men men... Snart kanske jag kan sova en liten stund iaf. Om inte annat är det väl en förbaskad tur att jag är ledig imorrn också.

Jobb!

Att det ska vara så svårt att sova när man FÅR. Slutade ju 12:30 idag och har haft hela tiden sen dess på mig att sova iaf en liten stund. Men näe då. Inte ens en liten minut inte.
Hade det nu varit en vanlig dag som alla andra hade det inte gjort så mycket ju. Men nu ska jag ju faktiskt snart gå till jobbet igen och jobba hela långa natten. Alltså, jag måste hålla mig vaken i lite mer än ett dygn. *suckar*
Men jag har ju gjort det så många ggr innan så det går väl bra denna gången med. Försöker tänka på dom 1200:- jag får i september för att jag står ut en ynka natt. :)

ELtandborste???

Nu slog det mig att så kan det väl inte heta? Pratade med SSK på jobb idag. Angående tänder och så. Mina.. :S Som snart inte finns säkert. Fast hon sa att det inte alls var någon fara. ÄN. (Tandlossning på G)
Iaf så skulle jag borsta så blodet sprutade. Låter mycket trevligt. Och så tipsade hon mig om en ELTANDBORSTE! Vilket jag skulle få av U eftersom dom har en som inte används.
Men vad jag skulle komma fram till var/är... VARFÖR säger man ELtandborste???? Den går väl iaf inte på EL? Visserligen så kan man ju ladda dom dyrare varianterna av eltandborstar. Men själva tandborsten går ju inte på el?! Då hade det ju varit en sladd till den hela tiden. Batteritandborste borde det nog allt heta! *tycker*
Men jag kanske är lite konstig. För att jag tycker ju inte att när något går på batterier så går det inte på el?!
El kommer från eluttaget. Och där sitter inte min tandborste när jag borstar mina tänder. För då har jag nog borstat för sista gången.

Besök

Låg på soffan och skulle försöka sova förut en sväng. Men som vanligt stör någon! *morrar* :)
Anna ringde. Och ville komma och hälsa på. Vilket var bra för då kunde jag inte sova. Vilket betyder att jag kanske kan somna i tid ikväll. Tveksamt visserligen, men hoppas kan man ju.
Iaf fick jag till en liten snabbstädning som var välbehövlig innan hon och Neo dök upp.
Neo tycker nog bättre om mig än vad Moa gör eftersom besöket blev längre än sist iaf. :) Det gick bra enda tills "fiskmåsen" blev för läskig! *asg*
Men tack för besöket. Nästa gång får jag nog gömma fiskmåsen.



Här har vi "fiskmåsen"! Han är rätt död sen ganska många år tillbaka! :)

19/8

Hur i hela friden kan kalkylatorn i min mobil bara försvinna?? Den finns helt enkelt inte nånstans. Inte ska man kunna plocka bort nåt som ska finnas i mobilen?
Nu har jag visserligen en kalkylator på datorn och en i andra mobilen. Men jag trivdes bra med den som jag var van vid och kunde knappra in på utan att knappra in fel! Men jag får väl lära mig dom andra i stället!

18/8

Storeman:
Åh! Jag har aldrig blivit filad förut!
Mamman:
*tänker att det är alldeles för tidigt* För nog lät det snuskigt.
Men, nu var det så att vi klippte tånaglar... :) Så det var ju inte så illa!

Jobb ikväll. 15:30-21:30
Jobb imorrn. 7-13:30
Jobb onsdag. 7:30-12:30 21:15-7:30
Sen är jag ledig torsdag och fredag iaf. Mest för att jag inte får jobba mer denna veckan visserligen.

Trög Kisse!



Jag putsar fönster (fråga inte varför jag gör det i ösregnet) och idioten tilll katt hoppar upp i grannens buske och tror han ska ta sig hem genom att hoppa därifrån och upp till fönstret. Det är väl iaf 2-3 m upp.
För den delen slutade jag putsa efter 2 fönster då jag märkte att dom blev blöta av regnet med en gång. :)



Jag har alldeles för mycket växter. Och alldeles för stora!

17/8

Regn, regn och åter regn... Känns som att man måste städa såna här dagar. Men det har jag då rakt ingen som helst lust med. Räcker med att jag har ett grymt tvättberg som jag måste ta itu med. Idag.

Snart arbetslös kanske... Den här kommunen är ju under all kritik alltså! Är det konstigt om man ligger minus när man BÖRJAR på minus?! Och givetvis är det inom vården det ska dras in på personal. Eller?! Dom kanske ska börja fundera på vart det finns mest pengar att spara. I KOMMUNHUSET! Där det sitter FD socialchefer med sina gamla feta löner. Där det sitter småchefer för dom lite större cheferna. Chef på chef på chef... DET kostar pengar. Och inte fan gör dom mycket nytta heller.
För att inte tala om den här poolen dom startade för ett år sen. Med TRE fast anställda. En heltid som aldrig får jobba heltid. Men ändå måste dom betala henne heltid. DET kostar åxå pengar.
Sen sitter det inte mindre än TRE personer och ringer (eller skickar sms nu för tiden) in vikarier. För ett par år sen var det vi (den "vanliga" personalen) som fixade vikarier. Och det kostade inte kommunen ett skit!
Dom skulle nog tänkt efter riktigt ordentligt innan dom startade den där poolen. Nu är det absolut inte så att jag missunnar poolen och dom bemanningsenheten deras löner och jobb. MEN, när det går så förbannat dåligt för kommunen och det är vi "på golvet" och de boende som drabbas blir man förbannad!
Iaf ligger jag väl rätt pyrt till med min tjänst eftersom jag var sist att få en fast tjänst! Yippie! Fast och andra sidan, ska det fortsätta som det är nu med indragningar och skit, vill jag inte vara kvar där ändå!

Det här var kul! Antar att det inte är någon idé att jag försöker lägga ut barnen på blocket då! :)
Annars var det ju en bra idé. Igelkottar finns det ju gott om. Och då kan man ju tjäna en rejäl hacka på att sälja såna. Bäst jag går ut och letar upp ett par stycken och försöker fostra dom ordentligt! *Asg*

Lättlurad!

http://www.gratisrefill.se/?r=20367

Besöka hemsidor, värva vänner, tacka ja till nyhetsbrev och massa andra erbjudanden (som kostar pengar) för att få poäng till att tex tanka mobilen. Eller få presentkort. Typ.
Jaja. Gratis är bra! Så länge det är gratis vill säga.

Ett nej är väl ett nej? Oavsett vad det gäller!

Hej Camica,

Den 15e september 2008 ändras prislistan på Tradera - 90% lägre maxprovision, billigare bilder och gratis fet stil till dig som erbjuder säker frakt via DHL eller Schenker. Med dessa och övriga förändringar strävar vi mot att ytterligare öka säkerheten och användarvänligheten på sajten. Läs mer om förändringarna »

Visste du att...

· Bert Karlsson sålde en privat audition på Tradera förra månaden?

· Du just nu kan tävla om ett SATS-paket med personlig tränare värt 10 000 kr?

· AVIS har sålt över 150 biluthyrningar med utrop 1 kr i sommar?


Du har tackat nej till att ta emot nyhetsbrev från Tradera. Vill du ta del av vad som händer på vår sajt, anmäl dig här »


Detta mailet fick jag från Tradera idag. Observera den sista raden!
VAD är DETTA om inte just ett NYHETSBREV?!!

Kameran är bra!

Nästan så bra så jag kan ligga i soffan och ta kort på flugbajset på köksbänken. Om det nu funnits nåt! :) Jag har ju städat...
Stor fördel att man direkt i kameran kan göra om till svartvitt eller sepia tex. Och massa andra alternativ som jag inte alls förstod vitsen med!

Hmm, sovdags snart. Upp tidigt imorrn igen. Men sen är jag ledig 2 dagar iaf.



Bry er inte om storemans konstiga beteende framför kameran. Vet inte vad det är för fel på honom. Kanske beror på hans vänsterhänthet! *asg*

Nåt liknande Buzzador!

http://www.buzzscout.se/?mref=2155

Alltså massa gratis prylar och så man får testa och säga sin mening om typ.

14/8

Hmm, fick precis sms om att jag har paket att hämta på Ica. Från ellos. Verkar konstigt när det skulle ta 7-9 dagar för kameran och 2-3 veckor för minneskortet. OM jag nu cyklar bort till Ica kan jag ge mig f*n på att det bara är minneskortet som har kommit. Sen kommer jag sitta här och sura hela kvällen för att jag har ett minneskort på 4gb och ingen kamera att stoppa det i. MEN, jag är ju så förbaskat nyfiken så jag kommer ju cykla bort ändå! :)

*ropar in barnen genast*

17:19

Jodå! Visst var det min kamera! *nöjd* Dock har dom skickat minneskortet i ett separat paket. Som förmodligen kommer imorrn. MEN, nu när jag fick hem den insåg jag ju att jag har ju mitt minneskort till mobilen (som jag inte använder längre) på 1 gb. Så varför jag beställde ett nytt kan jag inte förstå. Men det kan ju vara bra att ha ett i reserv kanske.

Dagens tabbe!

Cyklade hemifrån vid 12:15 typ. Var och lämnde lilleman och cyklade vidare ner till fritids med storeman. Väl där så var dörren både stängd OCH låst. Muttrade lite och gick runt till andra dörren som givetvis åxå var låst. Vaktmästaren stod utanför och sa att dom gick iväg för en halvtimme sen ungefär. Jag tittade på klockan som visade 12:30 exakt och blev måttligt irriterad eftersom jag minsann skulle lämna vid den tiden.
Testade att ringa ifall dom skulle ha telefonen vidarekopplad som dom brukar. Men inte då.
Så jag bestämde att storeman fick följa med till jobbet i stället eftersom vi bara skulle ha personalmöte idag.
Halvvägs till jobbet slog det mig (som en blixt från klar himmel) att jag skulle ju inte alls lämna vid 12:30 utan vid 12:45!!!! Men tänkte ändå... Att eftersom dom hade gått iväg så skulle dom ju ändå inte kommit tillbaka...
Sen, när jag satt på jobbet, så ringde givetvis mobilen. Från fritids. Jodå, dom hade ju gått tillbaka eftersom dom visste att han skulle komma vid den tiden. Trodde jag skulle sjunka genom jorden. Eller önskade jag kunde det iaf. Men vilken tur att dom inte svarade när jag ringde dom och  var rejält irriterad!!! Då hade jag ju inte kunnat visa mig där igen. :)
Men nu fick han ju vara med mig iaf. För inte hade jag någon lust att cykla ner med honom igen.

Började fundera lite..

Skulle försöka få fram om det var ärftligt med vänsterhänthet. Och det var det väl till viss del. Men varken jag eller pappaB är ju vänsterhänta. Dock är ju barnens, hmm, fd mormor eller vad hon ska kallas vänsterhänt.
Men iaf hittade jag massa annat om vad man ska tänka på när barnen är vänsterhänta. Och det har aldrig slagit mig att saker och ting kan vara svårare för mina barn. Tex det där med en sax. Så nu tog jag ut barnen och gav dom varsin sax. Bara för att kolla. Och storeman klipper med HÖGER hand. Men skriver då med vänster, men KAN skriva med höger åxå. Lilleman både klipper och skriver med vänster hand.
Alltså borde storeman vara ambidexter då. :S
Men inte var det några problem för dom att använda en sax iaf. Oavsett vilken hand dom nu använde.
Så slutsatsen av det hela är att jag inte behöver köpa någon speciell sax till mina barn bara för att dom är vänsterhänta! :)

De vänsterhäntas dag!

Så grattis mina två troll då! :)

13/8

Art.nrBeskrivningStlAntalPrisLeveransbeskedSumma
630-6799Canon IXUS 80 IS 12 699,-Post, 7 - 9 dagar2 699,-
607-9685Transcend SD Card 4GB 1199,-Post, 2-3 v199,-


Undrar varför det tar sån lång tid innan man får sitt minneskort? Det var ju lika lång leveranstid på alla deras minneskort. *suckar* Men men... Jag får väl helt enkelt ta mina 10-20 kort (som det står att man kan ta med det medföljande minneskortet) åt gången och sen tömma kameran då. Och det kan jag ju stå ut med till en början när jag har en sån fin rosa kamera.
En kamera som jag denna gången inte ska hälla cider i. För då går dom tydligen sönder. :S

Klockan är snart 10:30 och vi ska väl ge oss iväg vid 12:15 typ. Ska ju vara på jobbet vid 13 för vi har personalmöte idag. Jag mot resten eftersom "alla de mina" har semester typ. Men, jag är envis! Så det kommer gå bra. *fnissar*

Verkar som att jag håller på att få tillbaka mina utslag (urtikaria),
Varje morgon jag vaknat nu har jag haft nåt enstaka som försvunnit efter ett par timmar. Precis som det var när jag fick dom första gången. Men igår kväll och idag på morgonen har jag haft ganska många. Och dessutom väldigt mycket för stora. :( Jag vill fan inte ha såna en gång till.
Om dom bara inte kliade så förbannat! För det är ju när jag kliar som dom blir ännu större och kliar mer än nånsin.
Och dessutom! Om jag har ett på tex armen som jag kliar på så blir ju liksom inte bara utslaget större. Utan en stor del av armen svullnar ju också upp. Riktigt ordentligt.
Åt ju nötter igår. Och funderar på om det kan vara det jag inte tål. Men och andra sidan... Det är ju nåt jag sällan äter (nästan aldrig) så förra gången jag fick det kan det omöjligt berott på några nötter. Visserligen är det väl nötter och spår av nötter i väldigt mycket. Men som jag såg ut då så borde jag ha ätit 7 påsar nötter om dagen eller nåt!
Skitsamma. Kommer dom tillbaka så gör dom. Och då skulle jag ju höra av mig till hud igen.


Min (snart iaf) nya kamera! :)
Bilden kommer från http://www.ellos.se

Jag vill

ha min nya kamera nu.
Och så vill jag ha vinter! Med massa, massa snö.

Dongel?!

Nu vet jag ju inte om det stavas så.. Men iaf, den där lilla grejen till det mobila bredbandet. Är det bara jag som tycker det låter snuskigt? Med dongel alltså!

Tre´s reklam: - Men gud vilken fin dongel!

*rodnar*

Storeman har talat!

Står och tittar mig i spegeln, med tröjan uppdragen över brösten, då det kliar och jag är röd över bröstbenet.
Storeman frågar vad jag gör och jag säger att jag kollar om det är rött eller så eftersom det kliar.
Sen säger han: Ja det är kanske inte så konstigt för jag har hört att det inte är bra att ha såna där saker i brösten.
Han menar alltså piercingen. För jag har då inget silicon eller så. *asg* Men han kunde inte förklara vad som inte var bra med att ha sånt. Utan det var nåt han bara hade hört. Eh, undrar vad dom pratar om på förskola och fritids egentligen. :)

*fnissar* Nu kom han ut och var irriterad för att lilleman inte förstår att vi har vatten i kroppen.
Storeman: - Jag har försökt förklara för honom att om man dricker vatten så hamnar det i magsäcken och då har man ju vatten i kroppen. Men han fattar ju inte!

Ja, dom där två, dom är som natt och dag. :)

Du är placerad i kö...

Försöker ringa till Ellos...

17:12

Jaha! Nu har jag beställt en fin rosa kamera då.

Sovdags

Snart sovdags iaf. Upp tidigt imorrn. Och när barnen är hemma blir det ju extra tidigt eftersom jag ska hinna lämna dom innan jag börjar jobba.
Jobbar bara till 12:30 imorrn. Sen ska jag till gymmet en sväng. Och sen hämta barnen då.
Och icke att förlömma. Köpa treo. Idag GLÖMDE jag??? Hur konstigt är inte det?! Tog ju den sista igår och tänkte att jag klarar mig nog tills jag ska hämta storeman vid 15 tiden. Och det gjorde jag ju bevisligen eftersom jag inte hade en tanke på apoteket när jag cyklade och hämtade honom. Dock är det mindre kul nu. Så förbannat ont i huvudet. Igen. Bara det inte hinner bli lika illa som sist. När jag tom fick vara hemma från jobbet.
Så nu ska jag gå och lägga mig och hoppas.

Storeman har blivit en kaxig liten snorunge under sin vecka hos pappaB. *muttrar*

11/8

Jag uppskattar inte alls att bli väckt kl 8 av ett sms där det är en fråga om jag vill jobba natt den 20:de. Klart jag vill jobba natt annars hade jag ju inte lagt in om att jag ville det. Men som sagt... Jag vill inte bli väckt DÅ!
Tackade ja, somnade om. Och kl 8:34 blev jag väckt IGEN. Av ett sms som bekräftade att jag blivit bokad för den natten. *suckar* Det är väl helt enkelt inte meningen att man ska få sova länge när man har sovmorgon.

Måndag idag då. Har inte så mycket på schemat inte. Ska handla lite. Fixa nya scheman till dagis/fritids.Fixa ny bankdosa. Och sen hämta barnen.

Kväller

En dag kvar att jobba på min första vecka efter semestern nu. Har ju gått fort denna veckan. Och jag är ju en av de få i denna världen som tycker om att få komma tillbaka till jobbet efter semestern. Jag är ju inte gå-hemma-typen. Måste ju ha nåt att göra.
Nästa vecka blir det jobb tis-fre. Skulle varit ledig både tisdag och fredag egentligen. Men jag behöver ju pengar. :) Och barnen behöver vara på dagis och fritids för att leka av sig. Hemma leker dom ju bara av sig genom att slå halvt ihjäl varann. Och ingen av dom tycker ju att det är kul. *muttrar*

Den 19:de börjar storeman SKOLAN. Är det inte märkligt att han blivit så gammal redan. Kan det verkligen vara möjligt att jag bara var 13 när jag fick barn? *fnissar* Nä, kanske inte. Men jag känner mig iaf inte en dag äldre än 20. Sådetså.
HUR i hela friden reder man ut det där med läxor sen? Läsa och skriva kan jag ju. Men när det kommer till det där förbannade ämnet matte är det då inte många hästar i mitt stall om man säger så. Plus och minus och gånger är väl ingen match. Men sen, när han blir lite större, blir det nog ingen dans på rosor skulle jag tro. Jaja... Tur han har en pappa som nog kan räkna. Iaf i betydligt mycket bättre än mig. :)

Nu säger klockan till mig att sova. Men frågan är om jag är med på det. Känner mig ju inte alls speciellt trött. Men det var ju inte ovanligt det. Men nu MÅSTE jag ju sova. Tidigt upp imorrn.

*funderar* Jag tror jag använder mig mycket av ordet JU. Ska genast skärpa till mig.

Bla bla bla... Bäst jag stänger ner här och försöker sova iaf. Är ju inte det lättaste att somna när man sitter vid datorn och inte ens försöker.

Natti!


9/8

Börja jobba kl 13 suger! Lika mycket som betalningsanmärkningar ungefär. *suckar*
Man hinner ju inte göra nåt innan man börjar jobba.
Har diskat och vattnat och plockat lite bland blommorna på balkongen. Och nu är kl snart 12 ju. Dags att göra sig i ordning mao. För en (övertygad) helvetes kväll på jobbet. Blir kvällen som igår tänker jag inte jobba fler kvällar. Sådetså!

12:19

Blaskat av mig, plattat håret (som blir lockigt i den fuktiga luften), sminkat mig och klätt på mig. Vita prasselbyxor, för jag tänker inte jobba i tighta jeans igen med tanke på hur svettig kvällen igår var. Vi måste ha ÅSKA snart. Riktigt ordentligt. Hatar denna kvalmiga äckliga luften.

*cyklar till jobbet*

080808

Idag springer massa idioter och gifter sig. :) Jag tror mer på att detta är en otursdag. Sådetså.

Inatt hade jag en läskig trekantig eller femkantig varelse som flög runt här och slog i taket med jämna mellanrum. Och rätt vad det var så dök han ner i golvet. Jag pustade ut och tänkte att nu är det lugnt. Men det tog väl inte många minuter förrän han var igång igen. Var lite nervös att han skulle dyka ner i soffan där jag låg. Och mina farhågor besannades när jag hörde världens smäll i soffan. Jag var uppe FORT från soffan kan jag säga!
Hämtade flugsmällan och lyckades få upp honom på den och sen åkte han ut med huvudet före genom fönstret.
Jag hatar såna där läskiga djur som man inte vet var man har. Som är överallt hela tiden. Jag hoppas verkligen han inte kommer tillbaka igen!

Jobb ikväll. Men börjar inte förrän 16.
Jobb imorrn. Och på söndag med.

Väntar på svar...

...från ellos nu. Får väl köpa min fina kamera hos dom. Trots att den kostar MASSA MASSA (typ 1000.-) mer där. Men då får jag ju ta den på avbetalning iaf. *muttrar*
Om min månadskostnad nu inte blir alltför dyr eftersom jag är tvungen att utnyttja hela min kredit hos dom. Hmm, jag som sagt att jag ska se till att betala av min skuld där. Går ju verkligen jättebra. NOT! Men men... Man lever ju bara en gång. Och jag behöver faktiskt verkligen en ny kamera. Jättemycket. Och den var/är ju såååå fin. Rosa givetvis. :)
Får väl vänta och se vad dom säger om min månadskostnad.

Nu tv...

Min kamera! Snart hoppas jag iaf.

Samma besked x2

Varför avslås en kreditansökan?
När kreditkontrollen genomförs vägs flera parametrar in i den slutgiltiga bedömningen att antingen bevilja eller avslå kredit. En vanlig orsak till avslag är att årsinkomsten från senaste deklarerade år är för låg. Detta är vanligt om man t.ex. precis börjat jobba efter avslutade studier. En annan faktor som påverkar utfallet kan vara tidigare betalninsanmärkningar.

Nedan hittar du parametrar samt några av de vanligaste anledningarna till avslag på kreditprövning:

  • Din årsinkomst har inte registrerats. Om du nyligen har fått inkomst kan det dröja upp till 1,5 år innan denna registrerats.
  • Din inkomst understiger 120.000 kr
  • Inköpspriset är högre än den kredit du beviljas i förhållande till din registerarde årsinkomst. (Se nedan för beloppsnivåer.)
  • Du har en betalningsanmärkning som fortfarande är aktiv.
  • Du har en skuld hos kronofogden som ännu inte är betald.
  • Du har en befintlig obetald förfallen skuld hos NetOnNet Pay.
  • Du är under 18 år
  • Du har utvandrat eller är obefintlighetsregistrerad
  • Du har förvaltare utsedd
  • Du har skyddad personuppgift
  • Du har notering om skuldsanering (alla stadier)
  • Du saknar adress i upplysningsföretagets register
  • Du har utländsk adress

Och allt för ynka 200:- i månaden under 12 månader. Mesproppar. Jag är väl inte så utfattig så jag inte har 200:- i månaden heller.
Synd att inte tele2 har kameror. För hos dom får jag minsann både ha abonnemang och ta saker på avbetalning. Utan tjafs!
*morrar* Jag får väl börja SPARA nu då. Eller helt enkelt vänta tills juni nästa år innan jag kan köpa min fina kamera.


7/8

Betalningsanmärkningar SUGER!

3/8

Sista kvällen på semestern! Imorrn, 7:30, börjar jag jobba igen. Skönt med lite vardag igen. Fast ändå inte. Hade nog kunnat vara hemma ett tag till om någon hade tvingat mig. :)

Storeman ligger med feber. Hmm... Inte alls så bra. För jag har inte råd att vara hemma imorrn. Så jag hoppas verkligen han hinner piggna till tills imorrn bitti. Kanske skulle ha ringt jobbet redan idag och sagt att jag inte kommer. Eftersom dom helst inte vill ha barnen på dagis/fritids förrän andra feberfria dagen. Men va fan! Jag har inte råd som sagt. Och är han pigg imorrn så är han. Så är det bara.

Sitter här och försöker bli trött. Men det är ju inte lätt. Har som vanligt inte vilat på dagen men det hjälper ju inte. Jag blir ju inte trött ändå! *suckar* Imorrn när klockan ringer tiiiiiidigt kommer jag däremot vara dödstrött.

2/8

Har inte hänt mycket idag inte. Regnat mest hela dagen så... :(

Var nere på stan en sväng och lämnade in lillemans glasögon IGEN. Fast denna gången var det väl mitt fel antar jag. Jag skulle ju bara böja till dom lite och oups så gick dom av! *fnissar* Fast det berättade jag ju inte när jag lämnade in dom förstås. :)

 Dagens middag. Mycket konstigt att inget får FÄRG i min ugn. Säkert dags att köpa ny sån med. För alla mina miljoner jag har. Som om det inte var nog med att jag behöver både ny frys och ny tvättmaskin. *muttrar*

 Blind stackare! *fnissar*

 Dagens monster. Som just här ser rätt beskedlig ut. :)

1/8


Inte mycket till solförmörkelse här inte. Men jag blev grymt imponerad av att man kunde ta kort på solen. Det trodde jag faktiskt inte man kunde. Om man nu inte har någon superkamera. :)



Gjorde Mexikansk soppa. Trots värmen. Och det är grymt gott!

Sen har jag inget mer att förtälja. Sitter med värmekudde runt nacken och hoppas den ska kurera sig. För den gör riktigt ont idag.

20:47


Jodå! Jag KAN rulla nergerbollar. Om jag vill. Tänkte mest på Stina som mer eller mindre alltid gnäller när jag gör smeten och äter den direkt ur bunken.
MEN, nu vet jag också VARFÖR jag gör så. Äter ur bunken alltså. Finns bara fördelar med det.
Man slipper bli kladdig om händerna. Man har bara en bunke och en sked att diska sen. OCH, sist men inte minst, man slipper ha kokos över hela lägenheten!!! Dom fäller ju!

Tror inte jag har så mycket mer att tillägga nu heller.
Ska försöka få barnen i säng nu. Dom har ju lagt sig runt 22 varje kväll nu. Och storeman har väl inte somnat förrän 23 kanske. Men nu är det ju snart slut på sovmorgnar igen. Så det är lika bra att försöka få dom i säng lite tidigare iaf.
Sen ska jag vika tvätt. Min absoluta favoritsyssla i hela världen. NOT!

RSS 2.0