♥ 30/9

Digitala Rosa Bandet 2009 - ROSA 09: Tinah Johansson

Angående tårtbilderna

Först lite gamla bilder...

  

Hmm, ja det var ju inte många jag hade. Men jag har ju ganska nyligen upptäckt dessa oerhört smidiga bilder! :)

Jag har köpt mina via en och samma säljare på Tradera.
Men dom finns även att köpa på http://www.pictureoncake.com/ 

Och Soffi, smörkräm är sånt som finns i drömtårta. Smör blandat med florsocker och vaniljsocker! Riktigt gott, om man inte tänker alltför mycket på vad det är man äter. ;)


♥ 27/9

  

  

  

 

Lång och händelserik dag igår. :/
Började dagen med att gå upp sent eftersom jag också lade mig väldigt sent. Jävla ovana det där med att sitta uppe till 4-5 om nätterna. *suckar*
Hann väl inte med så mycket här hemma innan det var dags att bege sig ner till torget för vykortsförsäljning. Jag slapp undan det för medans Storeman sålde vykort gick jag och Lilleman till leksaksaffären för att köpa den efterlängtade presenten till Storeman. Den som han tjatat om i flera ÅR nu. :) 
Träffade Tiagirl med barn där. Knallade en sväng uppåt, och en sväng neråt på Storgatan och sen var det nästan dags att bege sig av hemåt. Om nu Storeman hade kunnat sluta sälja kort förstås. Han sålde på övertid och lurade många stackars människor på pengar. :) 

Väl hemma var det ju bara till att sätta igång med alla måsten. Tvätta, städa, laga mat, diska. Och så Storemans tårta förstås. Han är kräsen den pojken (kanske fått från sin mamma?!) så nu testade jag något helt nytt i stället för det gamla vanliga vi brukar ha i tårtan. Hade smörkräm på ett lager. Grymt gott. Och på andra lagret hade jag smält blockchoklad blandat med lite vispad grädde. Och så massa äcklig grädde uppepå men det behövs ju för att bilden ska bli fin. Tårtan var helt klart ätbar iaf! Och det tyckte alla barnen med. Även det STORA (Vacker) tyckte att det var gott och han gillar ju inte tårta öht. 

Till middag blev det köttfärslimpa med gräddost i, potatis och RIKTIG sås. Slängde ihop en burk med ättiksgurka med. Så förbannat gott med sån gurka! Och idag lyckades jag nog bättre än någonsin med den. Innan har det varit för mycket ättikasmak men idag smakade tom Lilleman och han tyckte det var gott och bad om mer. Bra betyg. Och Storeman berättade att det var den godaste såsen han någonsin ätit. Och det var faktiskt innan han fick sitt paket! :)

Sen blev det då tårta och paket. S knackade på dörren så lämpligt så han fick komma in och äta tårta han med. Systeryster hans var däremot upptagen så jag har lovat att spara en bit tills imorrn. För det lär finnas en hel del kvar även då! Trots att jag är vaken hela nätterna. :)

Och paketet då ja.. Han visste ju redan innan vad han skulle få. Det listade han ut när jag berättade för ett tag sen att han fick vänta tills nu eftersom jag inte hade råd innan. Och inte blev det svårare för honom när han skakade lite på paketet. Men jävlar i havet  vad glad han blev ändå. Trots att han liksom visste till 99% så jublade han och berättade hur bra mamma jag var. *suger åt mig* 
Så nu har han sin polisstation i Lego. Dyr var den, det är allt Lego. Men det var ju värt det iaf. 
Och så är det ju (iaf nu för tiden och kommer förmodligen alltid vara) väldigt bra andrahandsvärde på lego. 

Senare ikväll har det mest varit mys i soffan, AFV på tv, hustittning på datorn och lite mer mys i soffan. Storeman, ja han har mest varit i rummet och byggt med lego han. Hans gissning var att det skulle ta 5 veckor att bygga ihop det. Min gissning är under 1 vecka. För han är fast! 

Nu är det sovdags. Eller borde ju vara. Hur eller hur kan jag inte sitta vid datorn och uggla för det kommer sluta i katastrof. Som typ att datorn kommer ligga nere hos grannen imorrn bitti. Jag HATAR denna datorn. Den är segast i hela världen!!!!! 

Natti!
 


♥ 26/9

Jag är såååå lättroad. Och det som oftast roar mig är andras fel och brister! :)
Idag har Ullis roat mig hela kvällen. Märk väl att jag är så oerhört trött och uttråkad och därför roar det mesta mig just nu.
Hittade iaf ett gammalt recept jag fått av henne en gång. På rulltårta (som jag inte ens äter). Till fyllning har hon angett MARSIANKRÄM! Och sylt med förstås. Men jag undrar var f*n marsiankräm är?! *asg*
Var ju tvungen att snabbt sms:a henne och påpeka detta. Jag skrev:
Åh! Jag tror jag smäller av! Har du marsiankräm när du gör rulltårta? :) Hittat ett av dina recept jag fått! :) :) :)
Hennes svar:
Ingen aning, har man inte sylt och grädde? :)
Och genast blev ju allt ännu roligare!!!

Har jag sagt att AFV är ett av mina absoluta favoritprogram? Har jag sagt att skadeglädjen är den enda sanna glädjen? ;) Riktigt så illa är det inte. Men liiiiite kul är det faktiskt.

Idag har det jobbats (hmm, igår då), städats, putsats fönster, bakats tårtbotten, tvättats, mysts (det lät märkligt) och nu borde jag sova för imorrn ska Storeman ner på stan och sälja vykort. Och jag har väl inte så mycket annat val än att följa med ner. Tur i oturen är att jag slipper står med honom att sälja iaf. Jag avskyr folk! Och nu är det mängder av dom här nere i staden igen. :/


♥ 22/9

Grannarna har förmodligen förbannat roligt åt mig. Jag svär, jag skriker, jag kastar saker och jag skäller och gormar lite till!

 

Och här är anledningen. Eller iaf en av anledningarna. Jag flyttar ut gamla soffan i förrådet. Tillsammans med fotöljen. Samtidigt som barnen ska ha kvällsmat och samtidigt inser jag att inget får plats i förrådet så jag måste röja där först! Jag blir fullständigt galen och jag förstår inte alls varför jag gav mig in på detta NU. Jag borde vila i stället då jag inte sovit alltför många timmar. Men bara för att göra ett dåligt humör sämre så väl detta ypperligt! :/


♥ 21/9

Hej och hå... Varit vaken sen klockan 8:30 eller något sånt. För vem fan kan sova när man BÖR göra det??! Nu är det nämnligen dags att knalla iväg till jobbet och köra ett 10-timmarspass. Plus några till eftersom jag måste iväg med barnen imorrn innan jag lägger mig!

♥ 19/9

Ok då. Till er nyfikna.

Änglatrumpeten är fin ja. Eller var. Nu är det ju inte mycket med den längre och den ska väl snart flytta in. Hur jag nu ska få plats med den. Jag som aldrig lyckats hålla liv i dom innan lyckades väl för bra med denna som jag fick förra sommaren. För FY FAN vad den växte i somras!! Har väl aldrig varit med om maken innan. Stammarna är ju lika tjocka som mindre björkar nu. :/
Men det ska bli kul om jag lyckas övervintra den ett år till. *hoppas*

Vattnet är raukarna på Öland. Och med mitt minne så har jag då inte en aning om VART på Öland dom ligger. :) I Byerum eller nåt sånt. Vi var iväg dit en sväng i somras iaf.

Fontänen finns placerad hemma hos Vacker och i somras fick jag honom att göra i ordning den äntligen! :)

Soffan ja... Jättefin är den. Och skön! Visste ju sen innan eftersom Vacker också har en sån soffa. Fast min är givetvis finare.

Jodå, här har det odlats paprika i sommar. Och tomater i mängder. Dock äter jag ju inte tomater.
MEN, jag blev oerhört förvånad när det kom mängder med gröna paprikor trots att jag hade satt RÖDA. Så jag blev sur och gav bort ett par stycken till vaktis på jobbet eftersom jag inte alls hade planer på att äta dom då jag inte alls gillar gröna paprikor.
Han tog emot dom och sa att dom inte var mogna riktigt och la dom hemma för att dom skulle bli ätklara. Häromdagen berättade han för mig att dom hade ändrat färg och numera var röda!!!! *surar* Då har jag ju gjort rätt ju. Så nu ska jag skörda ett gäng till och se om jag kanske snart kan få smaka på mina röda paprikor. :)

Visst vet jag väl att igelkottar har massa ohyra på sig. Men jisses vad söta dom är. :) Jag försöker med allt i min makt att få någon att bosätta sig hos Vacker som jag kan ha som husdjur. Men han motarbetar mig ju.
Denna lilla hittade jag dock här hemma under trappan sent en kväll. Och jag kunde ju liksom inte plocka in den och ha den här hemma. Eftersom dom som sagt har massa ohyra.


Lite bilder

   

 


♥ 18/9

Jag är SJUUUUUUK! På riktigt ju. :(
Ringde och rådfrågade chefen idag om jag verkligen skulle jobba ikväll eller inte. Jag är ju inte av typen som gnäller i första taget. Men jag vet ju hur rädda alla är för den där fåniga svininfluensan så det var bäst att höra om jag var välkommen eller inte.
Hon tyckte att jag iaf kunde vara hemma ikväll. Och så ska jag ringa henne ikväll och se om jag ev kan orka jobba i morgon.
Och nu inser jag att jag faktiskt är sjuk som sagt. För jag fick ju soffan levererad hem nyss (för ett par timmar sen kanske) och det var inte det lättaste att bära upp den för trappan inte. Jag blev helt slut och det var inte ens i närheten av tungt ju. Jag har ont i kroppen och är liiiiite febrig till och från. Mao är jag inte döende men så fort jag gör något känns det som att jag ska dö! :) Alltså är det nog bra att jag är hemma från jobbet ikväll. Trots att det är en förbannat dyr historia att vara sjuk.
Imorrn får jag se hur det blir. Ikväll kanske jag är jättepigg igen. *håller tummarna*

Jo, soffan ja. Den är hemma! Och den är såååå fin så. *nöjd* Tror minsann att jag ska gå och lägga mig på den en stund nu. Bara vila och ta det lugnt. Resten av dagen.

♥ 17/9 -3

Haha! Jag fick den!!!! Jag fick den!!! Eller nja, jag fick KÖPA precis den soffan jag ville ha. Och imorrn, eller ev i helgen, får jag den dessutom hemkörd hem till mig! *gladast*
En sånhär blir det. I svart.

Den här dagen borde fan nästan gå till världshistorien. För det har väl aldrig hänt att jag haft en sån bra dag innan., :)


♥ 17/9 -2

Puuuuh! Nu har jag varit på banken och fixat med alla tusen papper. Och sen några tusen papper till. :) Jag har fått in pengarna på mitt konto och nu har jag även gjort av med en stor summa av dom.

Ellos är betalt. H&M är betalt. Kyl och frys är beställt och kommer om ca en månad.

Och nu som pricken över i:et har jag hittat en soffa, precis en sån jag vill ha, på Blocket. Ringt annonsören fast utan svar. Precis knåpat ihop ett mail och inväntar svar. Med lite tur finns den kvar och med än mer tur kan dom kanske frakta hit den. Dom bor ju i närheten iaf. Och då sparar jag ju närmre 2000:- i stället för att köpa en alldeles ny på Ikea som var tanken från början. *håller tummar och tår*

Som om inte allt detta var nog så har jag varit duktig och sagt upp såna där fåniga prenumerationer som jag titt som tätt blir pålurad. Som tex tandborstar och trosor mm. Och jag ska då rakt inte gå på såna dumheter igen! *väldigt bestämd*

Mitt enda mörka moln på himmeln denna dag är just vad Tiagirl kommenterade nyss. Jotex har kommit ut med sin julkatalog! LIVSFARLIGT helt enkelt!! Jag har inte vågat kolla än. Och tur är väl det. :/

♥ 17/9

VEM har smittat mig med någon slags fökylning? Jag är ju ALDRIG sjuk. Men nu som en blixt från klar himmel så har jag minsann ont i halsen, snorar, ont i ryggen och har dessutom feber tof. *suckar* Och inte fan blir det bättre när jag inte får äta treo. Iaf inte så Vacker ser det. Men jag har lyckats lura av honom ett par stycken. Tyvärr lär det inte hjälpa om jag inte får trycka i mig minst 15 idag.

Klockan 11 ska jag vara på banken och träffa Ronny igen. Skriva lite papper och så. Och lämna den förbaskade koden till PPM som han var snabb att beställa till mig. Trots att jag försökte berätta att jag liksom aldrig kommer bli så gammal så att jag ska gå i pension. Men han köpte nog inte min förklaring och nu kommer han säkert tvinga mig att spara massa pengar. *muttrar*

Efter banken bär det av till El-hörnan för att iaf kolla om dom har kyl/frys till något sådär skapligt pris. Mao max 10 000:- Finns det så beställer jag och betalar med en gång! Så har jag iaf det avklarat.
Present till Storeman ska jag köpa med. Han fick ju bara något litet häromdagen när han fyllde eftersom jag inte hade råd med det han har önskat sig i alla år. Någon polisstation av LEGO som är SVINDYR. Men nu ska han få den. Tycker att han är värd det faktiskt. :)

Väl hemma sen ska jag logga in på banken och betala av både Ellos och H&M! Och det ska bli sååååå förbannat skönt att bli av med det. Även om jag nu förvisso har andra lån i stället så är det stoooooor skillnad på räntan. Synd bara att det skulle ta mig sån tid att fatta att det verkligen är illa att handla kläder och annat smått på kredit. Samtidigt har det varit en bra TILLFÄLLIG lösning när det har varit väldigt ont om pengar.

♥ 12/9

Det var då rysligt vilken aktivitet det är på mig och mitt skrivande. :) Nä, jag vet inte vad som har hänt om jag ska vara ärlig. Jag sitter här om dagarna och har så förbaskat mycket att skriva men när jag väl ska ta tag i det har jag ingen lust utan avvaktar och sen blir det inte av.

Hur eller hur så  händer det inte alltför mycket spännande i mitt liv. Bara det gamla vanliga liksom. Jobb, barnbestyr, cykla hit och dit, städ, tvätt, handling och åter igen massa jobb. Fast en hel del mys är det ju med förstås. Det väger upp en hel del. :)

På måndag ska jag till banken för att prata banklån! Fy f*n så läskigt. Gjorde en ansökan via nätet igår och idag ringde det någon Ronny som sa att han varken ville säga bu eller bä. Men han ville träffa mig på måndag för att prata om det iaf. Lite positivt hoppas jag att det är då. Jag behöver dom där ynka kronorna jag ska låna isf. Och jag VET att jag har råd med det även om inte Ronny tycker det. *bestämd*

Idag, för första gången på många, många månader har jag fått tillbaka min urtikaria igen. Har väl haft något enstaka utslag i månaden sen i mars någon gång men inte mer än så. Och nu hoppades jag verkligen att det hade gett mig sig och aldrig mer skulle komma tillbaka igen. Men jag är väl ingen som har tur med något. Positiva saker händer liksom inte mig. Så därför sitter jag här med mängder av utslag på magen och på ryggen. ÅÅÅÅÅÅH!!!! Jag hade liksom glömt hur illa det kan vara när det sätter igång att klia. Och tyvärr är väl bara detta början för det är ju inte ens i närheten av hur illa det en gång var.

Tror faktiskt jag ska ta och gå till sängs nu. Finns då inget roligt att göra vid datorn. Och inte kan man göra alltför mycket hemma  heller eftersom allt jag behöver göra låter för högt och stör grannarna. Och inte har jag min Vacker här heller för han är bortrest. *suckar* Han ska ju liksom sitta fastklistrad i mig hela tiden helst. Om jag ändå hade fått bestämma. :)
Jaja... Jag lär väl överleva! Detta, som allt annat.

RSS 2.0