♥ 27/5

Idag fyller (skulle fylla iaf) pappa år. 72! Grattis gammelgubbe. :)

Ibland, inte så ofta men betydligt oftare nu än förr, undrar jag hur det hade varit om han hade varit i livet fortfarande. Jag tror att han hade uppskattat det här med att ha barnbarn. :)
Han dog för ung, alldeles för ung slog det mig häromdagen. Han blev ju inte mer än 63. Hann ju inte bli pensionär ens. Om man nu bortser från att han var halvt sjukpensionär då.

Men samtidigt som jag tycker att han var för ung så är jag ändå glad (om man nu ser till att olyckan absolut skulle hända) att han dog i den där smällen. Jag (och absolut han med) hade inte velat att han låg som ett kolli på sjukhus resten av livet.

Jag har haft en mindre bra dag. En av de sämre i mitt liv faktiskt. Jag vet inte alls vad det är med mig. Men allt är SKIT rent ut sagt. Och känslig är jag. Irriterad. Gråter helt utan anledning.
Usch! Såhär vill jag fan inte alls ha det. Jag ska ju må bra. Det är ju vår (nästan sommar), jag har två fina barn, jag har ett jobb, jag har pengar (en fånig summa som räcker till nödvändigt ont iaf) och en underbar Vacker.
Med lite tur har jag snart också ett fint akvarie med fina fiskar i hallen där hemma. Gärna på en fin hallmöbel i rätt färg på träet.
Vacker fick ett akvarie av någon som skulle kasta tror jag och förra veckan hade han gjort i ordning det till mig (målat svarta lister) och målat lysrörsarmaturen svart med. Jättefint. Och efter mycket om och men har jag iaf fått igenom att ha FISKAR i det. Försökte med ormar, ödlor, spindlar, grodor, råttor eller skorpioner men det fick jag då rakt inte igenom. MEN, han vet ju inte vad jag kommer hem med när jag varit i Kalmar någon dag. ;)

Hmm, jag tror det börjar bli dags för sängen snart. Är visserligen inte speciellt trött men jag måste ju få rätt på dygnet igen. Kan omöjligt sitta uppe till kl 4 när man ska upp och jobba kl 6 liksom. Fast imorrn jobbar jag ju dock kväll. Men det ligger något Vackert i sängen och väntar här med. Om han inte sover förstås. :/





♥ 24/5

Här sitter jag. Mitt i natten, med alldeles nyfärgat hår och kan som vanligt inte sova. Jag kan inte alls förstå varför. Hade jag sovit på dagarna hade det iaf funnits en anledning men det gör jag ju inte. Men lik förbannat blir jag ju inte trött.
Får väl helt enkelt gå och lägga mig och hoppas på att jag somnar snart. Gissar ju på att barnen inte kommer ha någon som helst förståelse för mig imorrn om jag är skittrött och vill soooooova.
Inte heller har fåglarna någon förståelse för mig. För dom vaknade alldeles nyss och började kvittra som bara den här utanför. *muttrar*


Bored

Och då gör man sånt här onödigt. Eftersom jag inte kan komma på något annat. Och inte har jag något vettigt att skriva om heller.

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV

1. Är du singel?: Nej
2. Är du lycklig?: Ja
3. Är du uttråkad?: Jo visst
4. Är du ledsen?: Nej
5. Är du italienare?: Nej
6. Är du cool?: Klart jag är
7. Är du från Irland?: Nej
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta?: Nej, och inte har dom varit heller

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV

1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Jo, det kan jag nog påstå att jag gör.
2. Har du någon gång blivit sårad?: Ja
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt? Ja
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom?: Ja
5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna?: Ja
6. Har du haft en hemlig beundrare?: Inte som jag vet om. Tror jag.
7. Är du kär?: JAAAAAAAA, så rackarns!
8. Vill du gifta dig när du blir stor?: Blir stor? Äldre menas det nog. Men nä, jag tror inte jag vill det.

TVÅ ALTERNATIV

1. Bilddagboken eller lunar?: Bilddagboken
2. Hår eller ögon?: Ögon
3. Katter eller hundar?: Katter
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar?: Några få bästa
5. Coca-Cola eller Pepsi?: Coca-cola
6. Utekväll eller romantisk hemmakväll?: Just nu är det mer hemmakvällar. :)
7. Pengar eller lycka?: Lycka
8. Dag eller natt?: Natt
9. Msn eller mobil?: Mobil

TIO "HAR DU NÅNSIN..."

1. Blivit påkommen när du försökte smita hemifrån? Eh, det minns jag inte
2. Brutit nåt?: Ett par tår
3. Gjort nåt du ångrar?: För mycket
4. Hoppat Bungee Jump?: Nej, men åkt uppåt fort och högt.
5. Ljugit för någon du tycker om?: Ja
6. Ätit en hel tårta?: Inte på en gång givetvis! Vem fan gillar magknip liksom!!
7. Gjort bort dig offentligt?: Jo, det är ju tyvärr sånt som händer!
8. Viljat bli tillsammans med ditt ex igen?: Ja, och det blev jag igen. *lycklig*
9. Gråtit när ett husdjur dog?: Kanske när jag var liten. Nu gråter jag inte, jag sörjer
10. Velat försvinna?: Ja

SENASTE

1. Telefonsamtalet du gjorde: Jobbet
2. Telefonsamtalet du fick: Vacker
3. Personen du var med: Var med? Umgicks med? Barnen isf. Och Vacker. 
4. Roligaste grejen som hänt: Om det menas med idag så får det bli avsnittet med AFV som vi såg
5. Personen du smsade: Vacker
6. Personen du tänkte på: Vacker
7. Du skrev till på myspace: Har inte myspace
8. Du kommenterade: Vackers mage? Om vi nu inte pratar bloggkommentarer!
9. Du tillbringade natten med: Vacker
10. Du kramade: Storeman

♥ 14/5

:mad: Och däääääär rök mina 8 dagars ledigt i rad!!! Fan att jag ska vara så äckligt snäll jämt.
Men det är väl bara till att pallra sig iväg och göra sina timmar. Och imorrn svaras det absolut inte i telefonen om det är jobbet som ringer. Sådetså.


♥ 13/5

Jag hann väl inte mer än klicka på spara och publicera-knappen och påbörja en cigg igår förrän Vacker ringde och sa att nu hade han minsann slutat! *suck* Vaddå? Jobba över i hela 2 minuter! *muttrar* Så det var bara till att stressa och ge sig iväg.
Fast nog är jag glad att han slutade i tid. För det betyder mer tid med honom för mig! *ego* :)

Ska se hur långt jag hinner idag då. För jag antar att det lär ringa ganska snart.

Vaknade vid 4:30 i morse. La mig förvisso skapligt tidigt men inte så pass tidigt så jag uppskattar att vakna av dom förbannade fasanerna vid den tiden. Dom är ju bara för mycket! :mad: Det måste ju finnas hur många ställen som helst för dom att vara på men av någon anledning så verkar det som att dom bestämt sig för att stå nedanför Vackers sovrumsfönster och skrika hutlöst tidigt. Och skriker dom inte så flaxar dom med vingarna (tror det är det dom gör iaf) så det bara dånar.
Ska fan lägga till dom på listan med djur jag inte tycker om. Alternativt köpa mig ett luftgevär. Inte för att skjuta dom. Mest för att skrämmas lite. :)

Idag har jag verkligen haft semester. Jag har inte gjort ett endaste vettigt handtag här hemma. Förutom att diska upp liiiite av disken. Resten får vänta tills en annan dag när jag känner mig mer manad. Eller när jag har mer karaktär.

Nä... Här har jag inte ro att sitta. *gör annat*


♥ 12/5

Jaha.. Hinner nog med ett inlägg iaf. Här har man stressat för att bli färdig till kl 17 eftersom Vacker igår gnällde på att jag minsann borde veta att han slutar då. Så idag tänkte jag vara färdig tills han slutade men givetvis ringer han nu och säger att han måste jobba över! :mad:
Fast det var ju bra för då slipper jag stressa vidare just nu. Gillar inte att stressa men tyvärr blir det ofta så att jag måste göra det eftersom jag alltid drar mig för att göra saker in i det sista. :)

Det är skönt med en liten minisemester ska ni veta! Behövde verkligen det här. Att bara få vara. Ta dagen som den kommer. Njuta. Göra saker om jag vill. Vill jag inte så behöver jag inte.
Idag har jag iaf gjort färdigt ute på balkongen. Försökte ju städa upp där ute igår men granne A satt ju nedanför och skulle prata hela tiden så jag fick ju inte mycket gjort. Men idag har jag sopat OCH dammsugit hela balkongen. Planterat om lite blommor. Tvättat av alla krukor som stod ute sen innan. Jisses vad smutsigt det blir trots att jag bor på övervåningen. Det är liksom sand över hela balkongen? Gissar på att barnen har något med det att göra. *muttrar*

I förrgår när Storeman skulle gå och lägga sig kom han in här och bad Vacker klia honom på ryggen. Sen gick han nöjd in och lade sig. Men efter en stund kom han ut igen och bad mig titta om han hade något på ryggen eftersom det fortsatte klia.
Och mycket riktigt hade han det. En liiiten, förbannat äcklig, fästing! *kräks* Men visst, det är ju sånt som händer. Mer eller mindre alla har väl någon gång haft en fästing på sig. Jag har haft 3 under mitt liv. Lilleman har haft 1.
MEN, igår, när jag hämtade Storeman på skolan så sa han innan vi cyklade hem: -Jag fick ont i pungen sista lektionen.
Eh jaha tänkte mamman då... Det där får diskuteras med pappan senare var min tanke.
Väl hemma var barnen ute och lekte en bra stund. Tills Storeman kom in och behöva kissa. När han kom ut från toaletten sa han: -Jag undrar om inte jag såg en fästing på pungen?!
Hmm, det var ju bara till att kolla efter och nog fan satt det en äcklig jävel där med!!! Vilka små as. Ska det hålla på såhär hela sommaren tro? Isf kommer barnen garanterat att få bo hos pappaB hela tiden! :) Jag gillar inte fästingar. Inte heller getingar. Och dom kryllar det tyvärr också av nu för tiden. Bara igår hade jag ju 4 stycken här inne.

Undrar vad jag ska hitta på nu då? Kanske ska ta och göra färdigt det jag hade tänkt göra innan. Även om jag har tid på mig nu så är det väl lika bra att få det gjort. Annars ringer han väl rätt vad det är och säger att nu är det dags att åka. Och då står jag där, som vanligt, och har massa kvar att göra!


♥ 10/5

Här var det dåligt med uppdateringar. Som vanligt.
Jag har ju inget att säga. Det händer inget alls. :)

Jag har varit ledig i TRE hela dagar nu! Och idag ringde jag chefen för att fråga hur det gick med min semester nästa vecka. Givetvis var det inte ordnat men jag vet att det finns vikarier tillgängliga alla dagar jag vill vara ledig så hon skulle ordna det. Vilket betyder att jag är ledig ytterligare FEM långa dagar. Ska bli så skönt att bara vara. Att inte ha några måsten. Inget tjat. Inget gnäll.

Fredag var ingen bra dag. :( Lördagen var betydligt bättre. :)

 

Vi har "kastat macka" och luktat på raps. Tittat på kameler, lamor, hästar, får och kossor med. Men givetvis var rapsen det viktigaste. Åh vad gott det luktar!
Undrar om jag kan odla sånt på balkongen kanske?!

Idag har det inte hänt alltför mycket. Tagit det lugnt mest. Förutom det vanliga, som att tvätta, laga mat, diska. Och så tog jag äntligen tag i att klippa barnen. PappaB:s sambo hade förvisso klippt Lilleman lite. Och det är visserligen tacksamt då jag tycker att dom kan göra det ibland också. Men det var nog lite mer än luggen som behövdes klippas. *asg* Han såg inte klok ut och det värsta var att jag märkte inget förrän Vacker påpekade att han var klippt. *fnissar*
Men nu är det ordning på dom igen. Båda två.

Fick ett ryck nyss och städade på balkongen med. Bäst att passa på när det är mörkt och inga läskiga grannar är ute. ;)
Fick bort massa gamla växter som inte överlevt vintern. Och sopat har jag gjort med. Men jag skulle behöva SKURA där ute med. Hur nu det ska gå till utan att få ner massa vatten och smuts till grannen. Jaja... Det ser iaf bättre ut än innan.
Och imorrn ska jag ta tag i att plantera om lite blommor som ska få bo ute på balkongen. Några spikklubbor, lite paprika och så någon vit vallmo som jag fick av Vacker.
Hmm, ja just det. Jag har ju ett fint skott från en engelsk pelargon hos Vacker med. Om han nu har tagit hand om det. *håller tummarna* "Lånade" det av en dam på jobbet. Och nä, pelargon är ingen tantblomma. Inte om man bara äger EN.

Åh! Tror jag ska ta och göra mig i ordning för natten snart. Och sen lägga mig för att se dom två senaste avsnitten av Prison Break.
Sen blir det nog sova eftersom jag måste gå upp tidigt för att följa Storeman till skolan.


♥ 6/5

Tiagirl:  Hmm, jag har inte mycket att säga om den där spikmattan. Vacker har legat på den ett par gånger men om det gör någon nytta det vet jag inte. Ont gör det och man blir varm. Det är väl vad jag har hört. Själv har jag inte vågat gå i närheten av den. :)

Soffi:  Jodå, idag (ÄNTLIGEN) har jag lyckats hitta ALLA TRE nya avsnitt och dessutom fått hem två av dom. Det tredje är snaaaart färdigt! Imorrn blir det PB för hela slanten. :)

Jag är inte på humör. Jag är inte glad. Inte ledsen. Inte pigg. Inte trött. Inte ingenting liksom. Jag bara ÄR.
Det är mycket på jobbet. Inte mycket att göra. Men det är lite tjafs. Och det har varit omändringar. Det är tjatigt. Och mitt tålamod pallar nog inte hur länge som helst.
Imorrn jobbar jag dag 6 i rad. Innan dess var jag bara ledig en dag efter att ha jobbat 4 dagar. Sådär ser det ut mest hela tiden. Jag väljer visserligen själv om jag vill jobba extra. Tills viss del iaf. Pengarna är väl det som lockar mest. För på min lilla tjänst blir det ju inte många kronor. :( Och jag måste jobba massa extra för att kunna överleva liksom.
Men det slutar alltid med att jag kommer till denna punkten. När jag känner att nu får det vara nog. När jag blir irriterad för minsta lilla. När jag inte orkar med vare sig personal eller boende.
Därför har jag ju lagt in om semester nästa vecka. 3 ynka dagar som gör att jag blir ledig i ÅTTA hela dagar. MEN, jag vet att min semester inte kommer att beviljas. För det är andra som ska vara lediga samma dag/dagar. Som går före. Men jag orkar verkligen inte mer nu. Jag kommer sjukskriva mig isf. För allas skull. Annars gör jag väl något jag ångrar. :/

Igår var barnen bjudna hem till grannarna M, L o K. Kroppkakskalas! Men när det väl var dags vägrade Lilleman att gå. Han var ledsen och deppig igår av någon anledning. Som handlade om "dagis". Så Storeman fick gå själv till grannarna.
Och tack vare att Lilleman inte var på humör så fick JAG kroppkakor. Det ringde på dörren här och där stod granne M med 7 kroppkakor. 7 stycken alldeles hemkokta kroppkakor. Det är ju inte var dag man äter sånt.
Gott var det vill jag lova. Och Lilleman åt han med till slut.
Fler såna snälla grannar tack! :D

Hmm, i söndags jobbade jag ju delad tur. En sån där rolig tur när man får gå hem ett par timmar och sen komma tillbaka och jobba kvällen med. NOT!
Som vanligt när jag jobbar delade turer så fick jag ju ett (till att börja med) utslag under foten. Ett utslag som utvecklade sig till flera och gjorde att hela foten svullnade upp. Det gör GRYMT ont. Fördelen med utslag under foten är dock att dom inte kliar. 
Iaf, jag får ju mer eller mindre alltid riktiga anfall av urtikarian under fötterna när jag jobbar låååånga pass. 10-11 timmar då. Och nu var jag någon av mina arbetskamrater och berättade för chefen att jag hade ont i foten. Varför vet jag inte men chefen pratade med mig igår och nu ska jag typ "dokumentera" varje gång jag jobbar delad tur. Och om det nu finns ett samband med utslag under fötterna och långa arbetspass så måste man kanske göra något åt det. *suck*
Jag tycker minsann att det är bättre att någon människa i detta avlånga land kan hitta något BOTEMEDEL mot URTIKARIA. För jag är förbannat trött på denna sjukdomen nu.

Öh. Klockan börjar närma sig sovdags tror jag. Jag är visserligen inte trött men jag måste ju gå upp tidigt imorrn igen. Förhoppningsvis näst sista tidiga dagen på ett tag nu. Om jag inte räknar måndag morgon med Storeman som ska till skolan.


♥ 3/5

Ååååååh! Jag är såååå trött på allt. Mest på jobbet. Jag vill ha semester i minst ett år.
Men det går ju inte givetvis så jag fick nöja mig med att lägga in om 3 semesterdagar vilket kommer göra att jag iaf blir ledig 8 dagar i rad. Så nu är det väl bara till att hålla tummarna att det finns vikarier. Men, med min tur (otur) så lär det väl inte finnas. *suckar*

Klockan är snart halv tre. Och det är bara en timme kvar tills jag ska tillbaka till jobbet. Kan inte fatta varför man öht ska ha ledigt i 2,5 h på dagen. Det är väl lika bra att jobba från 7:30 och sen gå dagen och kvällen ut. För inte fan har man något utbyte av att gå hem en stund. Man sitter ju liksom bara och mår skit för att man vet att snart måste man tillbaka. Förbannade delade turer!!!! Förbannade kommun!!!! Förbannade ALLT!!!


♥ 1/5

Vaknade klockan 6, relativt pigg och utvilad. Låg kvar i sängen till 7. Sen upp och rökte en sväng. I solen, med fåglarna kvittrandes och fasanerna springandes runt i trädgården.
Hmm, jag hatar verkligen fågelkvitter, och jag hatar verkligen fasanernas förskräckliga skrikande. Men åh vad jag älskar att få vakna nere hos Vacker. Och ÅH vad jag vill ha en trädgård. Hela tiden. Inte bara varannan vecka.

Varit i Kalmar en sväng. Jula, Bauhaus, Rusta, Byggmax och Jysk. Eftersom jag inte fick åka hem och hämta bankdosan för att föra över pengar innan så fick jag låna av Vacker. Och eftersom jag inte gillar att låna handlade jag inte heller speciellt mycket. Bra!
Tror bara jag köpte nödvändiga saker. Hängare till barnen i hallen, ny spegel till hallen, 2 nya cykellås till ungarna och en alldeles jättefin SVART vattenkanna i modell lite större än min på 2 L. Så slipper jag ränna in och ut mest hela tiden när jag ska vattna på balkongen i sommar. Ja, det var väl vad jag fick med mig hem. Kan inte komma på något annat.

Är hemma en sväng och bara tar det lugnt. Funderar på om jag ska ta och planterna den där Dr Westerlund till AMK som jag lovat henne. Så kan jag ju springa förbi jobbet med den sen när jag ska GÅ hela vägen ner till Vacker.
Jaja.. Vi får väl se om jag har lust att skita ner mina händer med sånt.


RSS 2.0