♥ 31/12 -2



Hoppas att alla (alla som förtjänar det) får ett bra 2011. Tack för i år.

♥ 31/12

http://www.barometern.se/nyheter/oland/aldre-kvinna-allvarligt-skadad-i-lagenhetsbrand(2227951).gm

http://www.barometern.se/nyheter/oland/elkontakt-orsak-till-lagenhetsbrand(2229261).gm

Jag tycker inte om när det brinner. Inte när det brinner i mitt område. Och absolut inte när det är hos någon jag känner. Någon som jag firade jul med. Någon som nu inte längre lever. :(
Jag blir livrädd med tanke på alla förlängningsdosor och timers som jag har kopplat här varje jul. Det går fort när det väl händer. Ett liv släcks så fort.

♥ 30/12 -2

Tänt mina 10 sista pepparkaksdoftande ljus. Plus ett gäng ljus till. Laddat med chips, godis och Brago choklad. Vatten får det bli att dricka till. 4 Miljonbingolotter (som Storeman valt till oss) ligger och väntar. Stora barnen har planerat denna kvällen. För dom tyckte det var så kul med bingolotto kvällen innan julafton. :)
Jag är väl inte lika överförtjust men man får ju ställa upp liksom. ;)

Mini hon ligger och sover. Har sovit oförskämt bra på dagen idag med. Jag är förvånad.
Gubben, ja han jobbar kväll. Men han dyker väl upp förr eller senare.

♥ 30/12

Oj! Från att ha sovit som mest i 4 timmar på natten har Mini minsann sovit 6-7 timmar dom senaste nätterna. Vilket förvisso resulterar i att hon äter som en häst tidigt på morgonen och spyr upp det lika fort. :/ Men men.. Jag är glad att jag får sova. :)
Synd bara att hon inte sover under dagarna bara. Men man kan ju inte få allt här i livet. Det kanske är hennes vakna dagar som gör att hon sover så bra på nätterna nu.

Idag fick vi papper på att hon har fått sina namn godkända. Nellie Camica Mari. Så nu är hon den första Camica här i Sverige iaf. :)

♥ 24/12 Julafton


♥ 23/12

Förbannade Borgholms kommun, Borgholms Energi eller vägverket eller vem f*n det nu är som ska sköta snöröjningen här nere. Det är rent för jävligt ute idag. Och dom kan ÍNTE skylla på att det kommer som någon överraskning för det har varnats på varenda väderkanal som finns. Sådetså.
Dom plogar inte, sandar inte, saltar inte... Nä, dom sitter väl hemma och fikar och inväntar julafton hela högen. *skitsur*

Lite bilder


♥ 14/12

Men huuuur svårt kan det vara att suga på napp eller äta ur en nappflaska?! Om man frågar Mini så är det rent vidrigt tydligen. Det enda som duger är jag och mina bröst. *suckar* Nu hade jag ju hur eller hur haft planer på att amma i iaf 3 månader. Men det är ju bra att redan nu kunna pumpa ur lite ifall Vacker kanske vill åka hem med henne till farmor och farfar eller så. Men hon bara vägrar. Hon hostar, spottar, fräser och kväljer något fruktansvärt. Och tycker att mamman är elakast i hela världen som inte låter henne ligga vid bröstet och äta som vanligt.
Börjar bli rädd att hon ska använda sig av mig i all evighet. :/ Och det börjar bli jobbigt eftersom hon kan ligga och snutta 1 gång i timmen hela dagarna. Det är ju inte bara mat hon vill ha. Utan en napp. Och nappen är ju jag det med. *suckar*
Jag som hade tänkt att börja jobba lite extra snart med. Det är inte någon fet inkomst man får när man är föräldraledig inte. Trots att jag jobbat som ett as dom senaste åren får jag bara räkna mina ordinarie 60%. Det jag jobbar extra räknas inte in i föräldrapenningen. Alltså får jag 80% av 60%. Och det kan ju vem fan som helst förstå att man inte kan överleva på!

För övrigt är hon helt underbar. Man kan inte annat än att smälta när hon fyrar av ett jättesmile rätt vad det är. Eller när hon ligger på skötbordet och "pratar" som bara den med taket. :D

I veckan då...?! Ska försöka mig på att baka lussekatter. Har jag bara gjort en gång i mitt liv. Och det var många år sen nu. Och då blev det inte lyckat. Men Storeman och Lilleman får allt hjälpa till denna gången.
Ska även försöka sätta ihop ett pepparkakshus. Sånt där färdigt fuskar vi med. Och i år ska jag INTE smälta massa varmt socker som man bränner sig på och så går allt åt helvete. Utan jag ska göra som Kryddburken tipsar om. Sätta ihop det med kristyren i stället. Hoppas det går lite bättre. :)

På torsdag ska Storeman till tandläkaren. Dags att dra ut en tand igen. Jävla strul med hans tänder tycker jag. Han har ju fått dra ut en innan som växte alldeles galet. Och nu är det då dags för en till som växer än mer galet. :/ Men sen ska det nog vara bra med hans tänder hoppas jag.

På fredag är det dags för Lilleman att gå till tändläkaren. Vet inte vad som ska göras med honom och hans tänder. Men jag antar att dom bara ska kolla hur det ser ut nu när han har haft tandställningen ett tag.

♥ 3/12

Oj vilken tur jag har ibland. Vice-värden dök upp här i morse IGEN. Han har beställt en ny vattenberedare till mig som kommer nästa vecka. Och då blir förhoppningsvis min ventilation liiiite bättre här hemma. Och dessutom kanske vi kan få varmvatten till lite mer än en dusch och en disk.
Och när han knallade runt här idag kollade han köksfläkten igen. Inte bara om det läckte vatten utan även om den fungerade. Och det gör den ju. Om än lite dåligt. Då sa han att han minsann skulle beställa en ny fläkt till mig också. Vilket dom inte alls borde göra eftersom man själv betalar dom här. Men jag skulle få en. *tackar*
Och sen ska han ringa om att dom ska komma och fixa avloppet här IGEN. Det är ju stopp i köket men dom fixade ju inte det ordentligt sist. Så nu får dom minsann komma tillbaka. :)

♥ 2/12

Redan andra december. Mini fyller 1 månad idag. Tiden går alldeles för fort faktiskt.
Och inte hinner man direkt njuta av tiden heller. Det är inte lätt när det enda Mini gör är att äta, äta och äta lite mer. Det snuttas ju för f*n en gång i timmen om dagarna. Amning är nog helt enkelt inte min grej riktigt. Jag gillar inte att vara någons personliga napp om dagarna, faktiskt. För napp är precis vad jag är åt henne. För när hon inte äter ska hon ju ligga vid bröstet ändå. Och napp, ja det VÄGRAR hon ta. Det är rent bedrövligt äckligt enligt henne. Och visst, jag slipper ju att försöka vänja henne av med napp i framtiden. Men det är nog också den enda fördelen med det. :/

Det märks att hon äter bra förresten. För när vi var och vägde henne förra veckan vägde hon redan 4380 och var 54 cm lång. ;) Betydligt större än vad dom andra 2 barnen varit i samma ålder. Men det är bra. Jag gillar hennes knubbiga kinder, armar och ben.

Idag har vice-värden varit på besök hos mig. Efter att jag ringt honom förstås. Det började läcka vatten från köksfläkten när jag lagade mat. Mycket vatten och smutsbrunt typ. Och rätt vad det var så läckte det även ner längs kaklet. Från ingenstans liksom. Så han fick komma hit och titta och förmodligen kommer det utifrån eftersom det blåst en del snö här idag. Och nu har det faktiskt slutat droppa såna mängder som det först var.
Och när jag ändå hade honom här idag passade jag på att berätta om fukten här inne. Det är liksom fukt i varenda fönster här. Och på låset på ytterdörren droppar det vatten dagligen. Och det ska dom komma och kolla nästa vecka.
Så frågade jag om mina element som inte blir varma. Och jag har sån tur så föreningen står för nya termostater om det nu behövs. Han skulle skicka hit vaktmästarna nästa vecka.
Så passade jag på att fråga om föreningen fortfarande står för nya blandare till kök och badrum. Och det för dom tydligen med så det är bara att ringa när det går sönder. Vilket det gör vilken dag som helst. Även om nu han inte tyckte det. :)

Gissar på att Mini vaknar snart så det är väl ingen idé att sitta här och häcka. Borde ta tag i det sista julpyntet som ska upp. Men nä, det har jag nog ingen lust med nu.

Stora pojkarna står här och spelar Wii för fullt. Vacker var inne och köpte ett igår till oss alla i julklapp. Och det är uppskattat ska ni veta. Inte bara av barnen. Utan av det stora barnet MIG också. ;)


RSS 2.0