*rodnar*

Jag går ifrån datorn för att röka och hör att den plötsligt börjar prata om snoppar????!!!! Jisses! Det är inte bara jag som är desperat tydligen! ;)

Gjort lite nytta idag iaf

   
   



*pustar ut* Som sagt.. Lite duktig har jag allt varit. Men det är långt ifrån färdigt ju. Halva köket, barnens rum och badrummet är ju kvar. Sen upptäckte jag att jag har fönstersiluetter till förbannelse! Och ingen plats. Men man kanske kan hänga dom på väggen?! Får jag testa sen.
Fick äntligen bort mina gröna, extrema växter från fönstret. Dock kan jag ju inte förmå mig att slänga dom så dom står på golvet och tar upp massa plats. Undrar vart i hela friden jag ska få plats med en stor gran sen. :/  Jag behöver en större lägenhet. NU!

Varit borta och veckohandlat precis. Fast jag måste ju bort en sväng imorrn åxå eftersom man inte kan köpa typ mjölk, bröd och pålägg på söndagar. Däremot kan man köpa väldigt billigt kött på söndagar. Måste lära mig att gå bort varje söndag fm. För Ica säljer ju ut sitt kött med kort datum då. :) Idag fanns det dock bara en skinkstek på 1.2 kg kvar. Men så var jag ju sent ute förstås.
Hämtade ut min födelsedagspresent från Ica med. En Sverigelott. Men ni ska ju inte tro att jag vann något. Dom tyckte väl att jag fick nöja mig med skinksteken för 60:-
Eftersom jag hade 50:- rabatt om jag handlade för 500:- idag (kom bara upp i 455:-) så passade jag på att köpa mitt julpapper från Lambi med. Både hushålls och dass. Mao kom jag upp i över 500:- och fick dessutom min rabatt. Plus att jag tror att hon i kassan gjorde lite fel för hon drog rabatten 2 ggr! Inte klokt vad jag tjänat pengar idag. Nästan så jag har råd att spela lite ju.

Imorrn är det "monsterdag" igen då. *saknat* Ledig är jag med. Hela långa dagen. Och tisdag med om jag inte minns helt fel. Sen är det jobb ons-fre. Dock hoppas jag ju på att få jobba lite extra antingen imorrn eller på tisdag. *pengarkåt*

30/11


Gammal och tråkig?!

Nädå, men jag tänker då inte gå ut och festa ändå. För jag är trött och seg som fan. Och jag har massa att göra hemma imorrn. Och vad i hela friden ska jag ut om egentligen? Finns ingen som helst anledning. Jag vet ju hur det slutar ändå. Och det kan jag lika gärna vara utan! :/

Tror jag ska ta och lägga mig och äta Drömtårta från L och kolla på senaste PB! :)

Färdig

Dags att ge sig iväg. Och jag vill verkligen inte... Jag hatar att "sitta fast" på ställen och inte kunna ta mig därifrån när JAG vill. Så jag hoppas verkligen S bestämmer sig för att åka hem tidigt... Mina cider kan ju inte vänta hur länge som helst! :)

29/11

Precis kommit hem. Nu blir det soffan ett par timmar. Sen göra mig i ordning för "kalas". Vilket jag egentligen hade prioriterat bort men S ringde och "tvingade" mig nästan. Så det får väl bli en liten sväng dit. Sen vidare hem för party!

Julklappar

Jag funderar på att köpa en sån här till storeman i julklapp. Eller ett sånt här heter det kanske.
Det är väl nog egentligen jag som vill ha den. Och jag vill hemskt gärna ha en rosa fin. :) Och det vet jag väl inte om det passar så bra till storeman. Om man nu inte lyssnar på Tiagirl och Millan. För dom insinuerar minsann på att han kommer bli, hmm,  gay! För att han är vänsterhänt bla?! *muttrar*
Vi får väl se om jag köper ett. Ett svart kanske blir bäst.

Voltarengel är inget som fungerar på mig. Gör lika ont i nacken nu. Och utöver det kliar det. *suckar*

Snart bedtime tror jag. Ska ju upp och jobba tidigt imorrn bitti. Men sen är jag ledig sön-tis tror jag.

Tidig födelsedagspresent



Ja det är ju tur att någon tänker på mig! :)

Hmm

Jag undrar hur många vuxna som verkligen "äter" Voltaren Gel. Passade på att köpa en tub nu när jag ändå var nere på apoteket och samtidigt hade pengar. (Hmm, kanske hade varit vettigare att hämta ut mina allergitabletter.) Tiagirl säger ju alltid att den är så bra.
Iaf, satt och läste bipacksedeln (efter att jag använt gelen givetvis) och på flera ställen står det:
-Endast för utvärtes bruk
-Använd den inte i munnen eller på slemhinnor
-Voltaren Gel får aldrig sväljas

Finns det verkligen så tröga människor? Folk som tror att dom ska svälja salvan/gelen? Och på slemhinnor? Som glidmedel kanske?!! Herresatan säger jag bara!! :)

Dock så läste jag lite till nu. Vilket jag kanske inte skulle ha gjort.
Vanliga biverkningar (och mindre vanliga):
-Hudutslag (som om jag inte ha så det räcker)
-Angioödem (vilket är nästan detsamma som det jag lider av, alltså urticaria)

Är väl bara att se fram emot en kliande kväll! :(

Vaken

Fick sova ostört i 2 timmar iaf. För vid 10 ringde telefonen som jag glömt sätta på ljudlös. Brukar inte behövas för den delen. Eftersom dom som ringer vet att jag har jobbat natt. Dock vet tydligen inte telefonsäljare att jag jobbar natt. Eftersom dom då ringde och väckte mig. Nåt nummer från Uppsala som ringt hela förra helgen och hela denna veckan. Dom verkar inte fatta att man inte är intresserad trots att man gång på gång trycker bort samtalet. Men efter i morse kanske dom förstår. För jag lyfte på luren och sa högt och tydligt: -Men ge upp för fan! Sen stängde jag av den!

Somnade iaf om ganska fort och vaknade inte förrän Stina började skicka mms på min ANDRA telefon. Den stängde jag ju givetvis inte av för den är det ju aldrig någon som ringer/sms:ar/mms:ar till! *suckar*
Men jag känner mig iaf ganska utvilad. Lite seg bara.
Dock med en djävulsk huvudvärk. Och nackvärk. Och 0 treo kvar. Alltså måste jag ge mig iväg ner till apoteket. Vilket jag inte alls har någon lust med. Så för tillfället är min enda önskan att apotekets lokaler skulle vara belägna i min trappuppgång!


I´m home!

Precis svept en dubbel treo och nu är det verkligen sängen som gäller! Och jag hoppas jag får sova lääääänge. Utan att vakna då och då.

Godnatt!


28/11

4 timmar kvar! Sen ska jag sooooooova! Börjar bli lite smått segt nu kan man ju säga.

Ostron

Tittar på TV. Dom äter ostron för att bli kåta! Jag har väldigt svårt att tro att det fungerar. För skulle jag äta ostron skulle jag ligga och spy ett par timmar efter i stället!!!! Fy f*n så vidrigt! Det finns gränser för vad man stoppar i munnen. Och är man ute efter att bli kåt finns det vettigare saker än ostron att stoppa i munnen! :)

Är nog dags att stänga ner här och bege sig bort mot jobbet.

Sov gott ni som får! Imorrn är det min tur.

Besök av sommaren



Den här rackaren flyger runt här hemma och lockar mig att längta efter sommaren!
Och nä! Det är inte jag som har "förstört" honom där bak på vingen. *lovar*

Ajaj! Hur ska jag orka jobba inatt?! Jag är så trött och har så ont i huvudet och så ont i nacken! Och ryggen. :/
Har försökt slumra lite på soffan men det går inget vidare om man säger så. Så nu har jag gett upp. Får väl helt enkelt hålla igång inatt!

Kisse är hemma!

Och inte ens lite skadad. Var ute och letade men hittad då ingen Kisse. Sen stack jag bort till affären och när jag kom hem igen så kom han hem med. Så det var någon annan stackares kisse då. :/

Det är inte Kisse som gör mig utfattig. Var ju borta och skulle handla cigg. Bara det! Så jag tycker att det är mycket märkligt att besöket på Ica slutade på summan 552:- Tänkte visserligen köpa en limpa men när jag kom dit hittade jag både det ena och det andra. Som jag absolut inte skulle ha. Lego, pussel, kakeldekorer med tomtar, dvd-skivor och tomtebloss. Vad ska jag ha tomtebloss till?!! *suckar* Men det var ju en såååå fin förpackning som dom låg i. Så jag kunde ju inte låta bli. :) Och barn brukar ju tycka sånt är kul.

Party på lördag?! Får väl se! :)

*suckar*

Igår kväll innan jag skulle till jobbet kom ju Kisse äntligen hem. Han har varit borta sen i måndags. Inget ovanligt visserligen. Men igår haltade han när han dök upp. Ganska rejält dessutom. Och var lerig och tufsig. Dock verkade han inte ha jätteont när jag tog i honom. Så jag gav honom mat och sen stack ju jag till jobbet.
Idag när jag kom hem var han precis som vanligt. Och gick ut i eftermiddags. Eller SPRANG ut. Alltså haltade han ingenting.
Men nu ringde Tinne, min granne och sa att sonen hade sett en svart katt en bit härifrån. Som släpade benet efter sig och inte alls såg speciellt pigg ut. Dessutom fräste den så fort han kom i närheten. En svart katt givetvis. Dock lite och smal. Hmm, jag får väl helt enkelt ge mig ut och titta.
Gissar på att den där katten kommer att bli en dyr historia!

27/11

Löningsdag! Vad det nu spelar för någon roll. Lönen var inte ens i närheten av att vara rolig. :( Precis så att jag klarar mig en månad, om jag har tur. Men och andra sidan kan jag ju se fram emot nästa lön i stället. Den blir betydligt roligare. Men och andra sidan kommer den lönen förmodligen gå åt i ett nafs den med eftersom det är jul. Och man då måste handla massa julsaker.

Jobbat en natt nu då. Helt ok. Lyckades sova till 14 dessutom!  Och jag är skapligt pigg nu.
Bara en natt kvar. Men jag ska väl fixa det med. Sen är jag ju ledig hela fredagen. Sen blir det ett kort pass på lördag. Sen på lördagskvällen tror jag att jag ska på kalas, avskedsfest eller vad man nu ska kalla det för hos L som gått i pension. Hoppas fortfarande på kroppkakor men hon sa att det inte blir det!! Jag som är så sugen på det. :) Dock har hon nästan garanterat gjort sin oerhört goda drömtårta!!!! Nåt man nästan skulle kunna dö för. :) Och eftersom det är lördag får man äta!

Hmm, lite "utslagig" idag. Eller ganska mycket tom. :/ Händerna och fötterna svullnar ju alltid upp så fort jag jobbar natt?!!!? *suckar* Händerna kan jag ju stå ut med. Men under fötterna är inte det minsta roligt. Vet väl hur det var sist. när jag knappt kunde gå efter.
Hade det inte varit för det (och att det inte finns tillräckligt med barnomsorg i Borgholm) så hade jag nog hellre jobbat natt. Alltid. Men då får man ju så lite tid med barnen. Jaja.. Allt löser väl sig!


26/11 Storemans namnsdag

Vilken oerhört seg dag. Har inte gjort ett vettigt handtag här hemma. Slappat hela långa dagen. Men så ska jag ju faktiskt jobba inatt och då får man nog vara lite slö. :)
Bara 3 timmar kvar tills jag ska vara på jobbet. Känns som att det kommer bli en väldigt lång natt. Men jag tänkte ta med mig datorn och plocka lite med nya schemat. Sen tar jag med mig Tiagirls julklapp och pillar lite med den kanske.

Pratat med U precis. Hon ska ju sälja på loppis på lördag så jag passade på att "fjäska" och fråga om hon inte kunde försöka sälja mina förbannade Intermezzoglas. Förra året hade jag tur och blev ju av med ett gäng. Så nu kanske jag kan bli av med resten. Känns så onödigt att bara ha dom ståendes i ett skåp till ingen nytta liksom.
Sen hittade jag 6 fula tallrikar från La Potiere eller vad det heter. Tror jag var på nåt sånt fånigt keramikparty och kände mig tvungen att köpa nåt. :) Men dom ska hon få sälja med.

Det går inte direkt framåt med mitt pyntande här. :/ Inspirationen försvann tillsammans med snön. Men på söndag ska jag väl fortsätta. För kommande dagar kommer nog vara slappa. Men söndag är ledig dag! Om jag nu inte ligger bakis. Man vet ju aldrig. :)

Öh...

Fy vad seg jag är. Trött, frusen, ont i ögonen, ont i halsen, febrig. Känns som att jag håller på att bli riktigt sjuk. Men se det har jag absolut inte tid med nu när jag ska jobba 2 nätter. Sådetså!

Hmm, trött som sagt. Men sova?! Nä, jag är ju inte sovtrött. Och inte har jag något att göra. Visserligen har jag massa tomtar och diverse andra julsaker som ska på plats med det har jag ingen lust med nu. Får väl lägga mig och försöka läsa mig trött igen.

Presenter



Nu har Fanny och Milo åkt hem igen. Har ju faktiskt inte varit så jobbigt. :)
Barnen och jag fick presenter. *gillar*

Nu är det kväller. Ska ta och packa väskor till barnen. Eller barnet. Sen blir det slösurf tills jag blir trött. Inget vettigt på TV ikväll inte.
Ska väl försöka somna i vettig tid eftersom jag ska upp och jobba imorrn. Tidigt. Nu kommer "helvetesveckan" med jobb. Visserligen korta dagar både måndag och tisdag. Men sen kommer det ju 2 nätter i rad. Ska ju bli kul att se hur det går! :) Men med tanke på pengar så är det ju inte så svårt att hålla sig vaken.

Bilder igen

   

Hmm, det var då inte lätt att ta kort så att man verkligen ser hur fint det är!!! *tackar och bockar för lån och hjälp*

 
Denna fina fick jag!! Och jag behövde verkligen en ny med tanke på att min gamla juldörrmatta är säkert 10 år! *tackar för den med*

 Lite jul i köket.

Förberedd!

Sitter här i startgroparna att sticka om nu hela lägenheten skulle få för sig att explodera av Tiagirls pyntning! :/ Är väääääldigt tveksam till el och snö som sagt. Och speciellt så mycket el. Men men... Om en liten stund får vi ju se om det går åt skogen eller inte.

Väntar på att min potatisgratäng ska bli färdig! Eller min och min... Det är barnens med givetvis. :)
Efter det får jag nog slappa lite. För jag har inte suttit på arslet många minuter idag.

23/11 Inte min namnsdag!

Morrn morrn!
Blev väckt av telefonen kl 9. *suckar* Var väl visserligen bra då hundarna ville ha mat och komma ut. Var Ia som ringde och frågade hur det gick. Och det har ju gått bra förutom missödet med Kisse då. Och lite tugg på sopor.
Dom skulle dyka  upp ikväll/inatt och hämta hundarna. Nu var dom minsann på väg till Ullared. Så jag passade på att beställa en RÖD juldiskborste.

Vi har precis varit ute på promenad i skogen. Kallt, men det var väl inget ovanligt.
Nu får jag väl ta tag i lite pynt och fortsatt städning för sen kommer Tiagirl och pyntar! Men det låter farligt. På alla sätt och vis. :/ Hon ska hamra och häfta. Och så säger människan att blötsnö och el inte är farligt. Men att det blir värre med regn??? Yippie! Jag kommer innan julen är slut stå bostadslös. *börjar leta nytt*

Eftersom jag är vuxen...

...så använder jag faktiskt mössa! Tiagirl verkar inte uppskatta mina mössor som jag tidigare använt. Så nu testar jag en ny! :)



Var den kanske bättre? För den ska då användas med tanke på hur rackarns dyr den var! För att inte tala om hur varm och skön den är.

Trötter

Klockan är ju bara barnet och jag är faktiskt trött. Visserligen inte sovtrött men typ ligga-på-soffan-och-glo-trött.
Precis kollat på PB och knaprat i mig lite chips.
Kisse ligger här bredvid, tätt intill, och är livrädd för hundarna. Fanny flög ju på honom idag helt utan anledning. Märkligt med tanke på att hon aldrig någonsin brytt sig om katter. :/ Förbannade hund!

Imorrn kommer nog Tiagirl och pyntar min balkong. Eller det är vad jag hoppas att hon gör. Förmodligen får jag väl pynta alldeles själv men då är det ju inte lönt eftersom jag inte kommer våga tända en endaste belysning där ute. Livsfarligt med el och blöt snö tillsammans ju. Om jag får bestämma.

Undrar om jag och mitt lock för örat ska ta och gå ut med hundarna en sista sväng för ikväll. Sen får det väl bli soffan. Eller nåt.

Energin är slut!

Men bara för dagen hoppas jag. Fått en hel del gjort faktiskt. Men nu blir det slappa i soffan resten av kvällen. Men chips och Prison Break och levande ljus.

*fnissar* Nu kom storeman ut med en lapp där han skrivit Subtitles och undrade om det var där han skulle välja svenska. Hade ju faktiskt varit lättare att ropa på mig så hade jag kunnat dra igång filmen åt dom. Men hur eller hur så fixade han det iaf.

Varit ute en snabbvända med dogsen. Lika äckligt kallt idag! Det hjälper ju inte hur mycket man än klär på sig ju. Fick tom plocka fram den allra vintrigaste mössan och mina vintrigaste vantar idag. :/ Undrar hur det här ska sluta!

22/11 Min namnsdag dessutom!

Jisses vad jag är duktig ibland.
Tog tag i disken "tidigt" idag. Och när jag ändå höll på så passade jag på att skrubba hela köket i stort sett. Så nu är det rent och fint. Och dessutom julpyntat. Dock långt ifrån färdigt.
Saknar bla röda spislock och en röd diskborste. Hittade ju röd diskpropp och röd slaskrensare på Ica när vi var där nyss. Men inte en röd diskborste så långt ögat kunde nå. :( Och inte heller något fint hushållsjulpapper. Bara Edets fula. *suckar*

Nu ska jag ta tag i middagen tror jag. Kyckling nåt...
Hänga upp tvätten måste jag göra med. Och kanske dammsuga lite. Och ev moppa. Hmm, middag, sen får vi se!

Sova?!

Är inte trött direkt. Dock är datorn väldigt trött efter en lång dag. Så det blir väl till att stänga ner här iaf.
Ska ta och väcka dom där 2 som ligger och snarkar och gå ut en sväng innan jag kryper ner iaf. Får väl lägga mig och läsa tills jag blir trött. Brukar ju funka om det är en mindre bra bok. :)

*gäspar*

Jodå, lite trött kan jag nog vara. Men jag blir väl pigg när jag går ut i kylan!

På återläsande!

Ny dag!

*pekar lite åt sidan*  --------->
Och påminner om att jag faktiskt var döpt efter en låt av Simon & Garfunkel!
Dock kan tydligen inte Tiagirl titta åt sidan här eftersom hon ständigt gnäller på att det är "fel" på min sida. Att det inte alls ser ut som det ska. Mycket märkligt tycker jag eftersom det ser alldeles perfekt ut hos mig! :)

Snodde listan jag med!

1. Är du döpt efter någon?
Inte efter någon person. Dock en låt av Simon & Garfunkel


2. Vad äter du helst till lunch?

Det som serveras på jobbet. Hemma äter jag inte lunch. Då blir det treo.


3. Har du barn?

2 monster


4.Om du var någon annan, skulle du vara vän med den du är i dag?

Det beror väl på vem jag hade varit. Det är inte säkert att jag gillat "mig" ju. Eller jo, självklart!


5. Är du väldigt sarkastisk?

Ja det var förnamnet!


6. Har du kvar dina tonsiller?

Jodå


7. Skulle du hoppa bungee jump?

Nja... Det är tveksamt! Dock tycker jag om att åka fort UPPÅT!


8. Vilka är dina favoritflingor?

Äter sällan sånt. Men Frosties (med massa onyttigt socker) är gott


9. Knyter du upp dina skosnören när du ska ta av dig skorna?

Nej, och inte på heller. Dom är alltid knutna på exakt lagom sätt.


10. Är du stark nog att stå ut med dig själv?

Har ju inget j*vla val


11. Vilken är din favoritglass?

Pecannöt eller kanske choklad


12. Vad är det första du lägger märke till hos andra?

Typ hela utseendet. Eftersom det är det första man ser.


13. Rött eller rosa?

Lite av båda kanske


14. Vad är det sämsta hos dig?

Oj oj! Det blir en hel uppsats


15. Vem strular du mest med?

Mig själv


16. Varför är du inte gift?

Det är överskattat


17. Vad drömde du i natt?

Hmm, jag mördade någon inatt (IGEN). Märkligt, är det inte sex så är det mord!


18. Har du någon speciell talang?

Har? Jag ÄR en talang! *asg* Nä, det tror jag inte. Men jag kan ju sticka. Och det kan inte Tiagirl!


19. Vad tittade du på senast på tv?

*asg* Min favoritreklam precis!!! *dadadadadada*


20. Vilket är ditt favoritljud?

Men jisses! Jag hatar ju ljud. Speciellt såna där monotona (som tex muande kossor)!!!!


21. Rolling Stones eller The Beatles?

Hocico???


Lite bilder bara

 Vintrigt i morse!

 Min nya "näsinhalator". Som man inte får använda om man har astma?? Fånigt! *suger i mig*

  Min gratismössa och min Linnéamössa!

Skadeglädjen är den enda sanna glädjen!

Vi har varit ute på kvällspromenad med hundarna. Jag bad storeman ta Fanny eftersom den Milo (som det tydligen stavades) drar så förbannat så jag har fullt sjå med bara honom!
Vi han knappt mer än ner för trappan förrän storeman halkade på isen och Fanny drog iväg med honom kasandes på rumpan efter sig! Synd man inte har kameran med sig vid såna tillfällen.
Jag skrattde ju så mycket så inte kunde jag säga till Fanny att stanna  heller. *fnissar* Så han fick åka en bra bit innan hon stannade.

Nu är barnen på G att hoppa i säng. Och jag fortsätter väl slösurfa jag. För pengarna tog slut så jag kan ju inte spela mer. :/

21/11

Världshistoriens kallaste dag tror jag minsann! Trots dubbla byxor och typ 4 tröjor och jacka! Fy fan så kallt det är och har varit hela dagen. Och så massa snö på det. Men den kan jag ju inte klaga på eftersom jag har väntat på den. :) Men jag ville ju inte ha den förrän första advent. Och sen en ny skvätt till jul. :) Men man kan ju inte få allt man vill. Bevisligen. :/

Var på apoteket en sväng idag innan vi hämtade storeman och passade på att kolla om sån där inhalator till näsan som man använde förr i tiden när man var täppt. Och jag hittade en! Den har ju bytt namn till Olbas Inhalator men luktar likadant och bränner dessutom sönder hela andningsvägarna! :) Precis som det ska vara mao.

Barnen låter, hundarna låter och inte fan vinner jag några pengar. Precis som vilken kväll som helst mao. *bored*

Borde vara sovadags

Men här sitter jag. Och kommer väl göra ett par timmar till skulle jag tro.
Barnen sover (efter mycket om och men), Fanny ligger bredvid mig och snarkar, den andra ligger i köket och är tyst. Kisse har nog passat på att hoppa ut genom fönstret när jag var ute med hundarna nyss. Fegis!

Jag behöver skaffa riktigt bredband! Mina 5GB räcker ju inte långt varje månad. *suckar* Nu finns det ju ännu ett nytt avsnitt av Prison Break ute och nästa vecka kommer det ett till. Men jag har absolut ingen lust att sitta dom sista dagarna varje månad och sega med 30kbit/s. Det var inte det minsta kul ju.
Och jag måste ju säga att det där mobila bredbandet lever sitt egna lilla liv ibland. Oftast gör jag väl av med ca 50-80MB på en dag. Och då har jag ju varit online i ca 10-12 timmar. Men idag, tex, var jag online i 3 timmar och på den tiden menade bredbandet på att jag hade gjort av med 80MB. Och jag fattar nog att jag INTE har gjort det. Eftersom jag bara surfat "vanligt" som jag brukar. Inga tunga sidor eller liknande. Inte tankat ner nåt alls. Sådetså!
Får väl se till att börja spara pengar nu. Så jag kan få ihop till att skaffa både hemtelefon och bredband igen. Inte för att jag vill ha hemtelefon. Det är ju totalt meningslöst när jag har mitt parlinonummer där jag ringer i stort sett gratis till dom flesta jag känner. :) Men man måste ju.

Borgholms kommun har lyckats reta upp mig IGEN! Hela detta året har det tjatats om att SPARA pengar. Och då inom socialtjänsten givetvis. Hos "oss" har dom från 1:a Dec sparat in på 2 tjänster. Likadant är det på alla andra avd åxå. Eller, jag ska inte säga alla, men dom flesta. Allt för att få mer personal till hemtjänsten som är den största "boven" när det gäller ekonomi.
Jag har ju lite svårt att förstå att man då sparar pengar när man inte säger upp personal utan bara flyttar runt tjänsterna men "dom" högt uppe i ledningen menar att det är vikarierna som kostar så mycket pengar. Vikarier som tydligen går på tjänster som inte egentligen finns. Så den förklaringen får man väl helt enkelt köpa.
MEN, samtidigt som man ska spara så startar man upp en bemanningspool??? Med numera 5 anställda. Plus 3 anställda som ringer (sms:ar) in vikarier och dessutom en enhetsledare utöver det. Jag undrar då hur mycket denna bemanningspool kostar?!! För inte f*n kan det vara billigt iaf. Speciellt när dom anställda i poolen inte får ihop sina timmar dom ska ha varje månad eftersom det sällan sätts in vikarier eftersom det ska sparas pengar. Vad tänker dom egentligen???!!!
Men det värsta fick jag ju höra idag. Det är fan inte konstigt om man blir förbannad!!!! För "vi" som går på golvet, vi måste spara genom att minska ner på personal, som i slutet drabbar "våra gamla". Vi kommer inte ha tid att göra det där lilla extra för dom framöver. Inget öht!! För den tiden man kan göra något sånt, det är på eftermiddagen men då kommer vi vara 2 personal på 17 boende. Eller ev 3 personal på 27 boende. Ut och gå, sitta och prata, städa, spela spel... Sånt kan man inte längre göra!
Men vad jag skulle komma fram till... Idag fick jag höra att tre av enhetsledarna för särskilda boenden har fått 25% utökad tjänst vardera???????? Vad f*n sysslar dom med?! Den tiden och dom pengarna behövs till betydligt mycket viktigare saker än chefer!!!!
Lika illa är det när ni sparar in på barnens bekostnad!

Fredag imorgon då. Jobbar 7:30-12:30. Sen är jag ledig enda tills på måndag! Men nästa vecka är ju mindre kul förstås. :/


Tom

*suckar* Vad är det med mig?!?!!? Inget är som det SKA! Inte för att jag vet hur det ska vara. Men allt känns fel. 
Sur och irriterad hela tiden. Så förbannat trött på allt. Vill inget, kan inget, orkar inget. 
Behöver nog en rejäl fylla eller en rejäl "bamse". :D
Men inget fungerar ju när hela mitt inre som sagt är i uppror.

Undrar om M kom ut idag? Om jag inte minns helt fel var det den 20:e han skulle släppas. 

Precis varit ute en sväng med hundarna. Kidsen vill ju sååå gärna gå med. Så det fick bli en snabbis innan dom skulle lägga sig. Sen tar vi en längre ikväll innan jag går och lägger mig.
Kisse ville ju inte vara ensam med vovvarna i morse så han fick gå ut när vi stack iväg. Annars hade dom väl rivit huset tillsammans. 
När vi kom hem dök han upp igen men ville inte alls följa med in. Men nu när vi var ute var han så nyfiken så han sprang efter oss på promenaden. Och sen lyckades jag lura in honom. Och han inser nog att vovvarna inte alls var så farliga. För han ligger lugnt på sin filt och tvättar sig. :)

*nattar barn*
 

Det här är f*n inte kul!

 Såhär såg jag ut i morse! Nu är det dock betydligt bättre.

Eh godmorgon!

Eller inte. Det var lääääääänge sen jag ställde klockan på 6 och verkligen gick upp med en gång när den ringde! Men jag lyckades. Och jag är faktiskt ganska pigg. Trots att den ena nykomlingen *pekar på flickan i familjen* har SNARKAT hela natten. *muttrar lite* Hon är ju värre än värst!
Har också kommit fram till att om man lider av tryckurtikaria ska man inte ha större hund än råttstorlek eftersom man annars får EXTREMT svullna händer. :( Och det gör ont vill jag lova.

Kisse kom hem för 30 minuter sen och han är ju inte direkt överlycklig om man säger så. Men nu vågar han faktiskt gå runt här lite. Väldigt försiktigt dock. *fnissar* Men han vänjer väl sig antar jag.

Nu får jag ta och stänga ner här och ge mig iväg på en promenad. Sen blir det jobb halva dagen.

Gäster

 Mailo (Stavas kanske inte så)   Fanny

Ja dom dök upp till slut. Trodde Ia hade "missat" att jag skulle passa dom så jag hann nästan bli glad att jag skulle slippa gå upp extremt tidigt för att gå ut med hundar. :) Men inte hade hon det.
Dom dreglar(fördel eftersom jag måste moppa flera ggr om dagen), flåsar, fäller(också fördel eftersom jag måste dammsuga flera ggr om dagen!). Men för övrigt är dom rätt söta. Och barnen tycker ju att det är kul.
Dessutom gissar jag på grymma armmuskler efter dessa dagar. För jisses vad han drar den där pojken!

Kidsen är i säng och jag funderar på att lägga mig i ett bad. Eller iaf ta en dusch. Kan inte komma till jobbet skitig och äcklig ju!

Oooops!

Det blir kanske jul trots allt! :) För här är någon som varit och putsat fönster och hängt upp julgardiner i 2 av rummen. Dessutom står det tomtar lite här och var. :)
Fusk, fusk, fusk! Men jag jobbar ju faktiskt hela nästa vecka. Och det måste ju vara färdigt första advent. Sådetså.

Forskardag

Morrn morrn! Vi har varit och lämnat storeman precis.
Lilleman äter frukost och jag ringer massa läskiga samtal jag. Och röker och dricker treo i mängder!


Senare:  Nähä... Nu måste jag skriva brev?!!?! *suckar*
Men det finns förmodligen inga gamla papper på mig säger Soc i Kalmar.

Fina pengar till jul

Vet inte vad jag har gett mig in på riktigt. Nästa vecka jobbar jag mån och tis dag. Sen har jag tagit på mig att dessutom jobba ons och tors NATT. Tur jag får vara ledig hela fredagen iaf. Eller måste, enligt lagarna! :) För jag fick en förfrågan om jag inte ville jobba kväll på fredagen med, men kände att det får räcka som det är. Eftersom jag jobbar (ska enligt schemat iaf) hela helgen sen.
Fördelen med det hela är att jag i november har jobbat 38 timmar utöver min vanliga tid. Varav ett gäng av dom timmarna dessutom är med natt-ob då! Fin-fint till julkassan minsann.

Ett grattis till mig själv då!

Idag, efter många turer hit och dit fick iaf jag besked om att jag faktiskt får stanna kvar på MITT jobb!!! Men, än så länge finns det ju inga papper på det så jag tänker inte slappna av helt och hållet. Man vet ju aldrig vad den här kommunen hittar på tyvärr. Och bara för att jag är säker idag betyder ju inte det att jag kommer vara det om ett halvår eller så.

Allt annat är för övrigt skit! För det finns inget som går som det ska i mitt liv.

Såhär går det till i Borgholm!!

http://www.ostran.se/nyheter/oeland/rasar_mot_nominering



Jag ger upp!

Är det inte det ena som jävlas så är det ta mig f*n det andra!
Nu lägger jag ner jobb och jul och allt annat med för den delen!

Väntar på samtal

Samtal från chefen G. Jag ska få min "dom". Men det verkar inte som att det blir något av med det idag heller. *skitsur*

Däremot fick jag precis samtal från Ia. Jag ska vara hundvakt i helgen. Något jag lovade i ett svagt ögonblick! :) Nu ville hon dock att jag skulle ha hundarna redan från onsdag. :/ Hur ska det gå till tro?! Gå upp ATTANS SÅ TIDIGT både torsdag och fredag för att gå ut med hundar innan jobbet?! Jag som brukar gå upp ett par minuter innan vi ska ge oss iväg.
Men det löser väl sig hoppas jag. Jag lär väl iaf inse att jag faktiskt inte alls vill ha hund! Och absolut inte TVÅ! 
Det värst som kan hända är väl att Kisse flyttar hemifrån eller att dom här två rackarna börjar kopulera hejvilt här hemma. Sånt vill jag inte alls vara med om! Sådetså!  

16/11

Jag har jobbat. Nu ska jag viiiiiila. Sen ska jag jobba igen. *suckar*
Gissa om jag ångrar att jag inte njöööööt (heter det så???) av tiden i skolan. Eller tiden innan dess. När man inte var tvungen att jobba ihjäl sig för att överleva.
Jag har iaf inga fritidsproblem. Det ser ju kommunen till. :/

Eh...

*suckar* MÅSTE sova! Jobba hela dagen imorrn. Ser jag fram emot. NOT.

Förkyld och jävlig är jag. Nyser, snorar, ögonen rinner, halsen kliar.... *off*

R.I.P



11 år sen idag!

Kommunen suger!

Jag är sååååå förbannat irriterad, sur, vansinnig, hatisk till denna kommunen just nu! I onsdags skulle jag få besked om jag måste byta arbetsplats. Det blev framflyttat till idag. Nu har chefen ringt. Och, tro det eller ej, jag måste vänta tills på måndag. Eller kanske tom tisdag! Däremot har andra fått veta att dom MÅSTE flytta på sig. Och förmodligen kommer det bli så med mig också. Men då kan dom räkna med en sjukskrivning. Och det kommer att kosta kommunen. När dom gör sånt här (storhetsvansinnesförflyttningar) för att spara pengar.
Jag har ingen som helst lust att behöva ligga sömnlös ytterligare en hel satans helg för att dom inte kan ge några klara besked!!!!

För den delen håller jag nog på att bli förkyld. :/ Kan kanske vara för att jag putsat fönster hela dagen i massa korsdrag. *suckar*

Nu ska jag iaf ta och lägga mig i ett varmt bad.

Till gnällspiken!

Tycker Gnällspiken kanske att texten syns bättre nu?! För mörkare tänker jag då inte ha! *muttrar*

Jag är så förbannat duktig!

I stället för att ligga och lata mig så putsar jag faktiskt fönster. Och det blir så fint så. Det lilla man ser av fönstrena vill säga. Det är ju så mycket växter ÖVERALLT! Stora, gröna och väldigt ivägen. *suckar* Men jag har ju så svårt att göra mig av med dom också.
Plockat ner gardinerna men lyckats hålla fingrarna i styr så än finns det inga julgardiner uppe. Får väl försöka ha det gardinfritt tills första advent.

Nu ska jag dock lata mig. Kolla på PB kanske. Fick ju inte hem hela igår för av någon anledning försvann alla användare när jag hade 8MB kvar. Så förbannat surt! Men nu är det färdigt.

Test

Gjorde testet som Tiagirl "tipsade" om. Och jag är väl knappast förvånad.

Vilken dygnstyp är du? Detta test bygger på Dygnstypindex utvecklat av Karolinska Institutet.
Du är en extrem kvällsmänniska
Samhället är dåligt anpassat efter dig, trots att du förmodligen är lika effektiv som andra, dock kanske först på kvällen. Kanske är ditt inre dygn lite längre än 24 timmar, vilket gör att du kan få för lite sömn när du anpassar dig efter det vanliga dygnet.
Jobba natt är nog vad jag borde göra. Men det funkar ju lite dåligt dom veckorna jag har barnen tyvärr. Men om ett par år kanske! :)

Svenska Brukskarlsklubben

En rekommendation från Svenska Brukskarlsklubben!




Brukskarlar:


Ursprung
Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaka i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar.

När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för att förenkla din vardag med mannen.

Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan.

Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar!

Kostnader
Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, d v s licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.

Allmän skötsel
För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Östgötarasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Avancerad tandvård och trimning av huvudhår bör man överlåta till en fackman.

OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder i vissa fall!

Raser
Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och stränder. Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar oftast helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. Vi vill därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser.

Vi väljer att här presentera Skånerasen.

Vad som kännetecknar Skånerasen är främst ett lugnt psyke, relativt lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända.

En könsmogen karl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja någon av de riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet att veta sin plats. Även den lugnaste karl kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men bestämt tillrättavisa honom. Om det inte räcker så måste list tillämpas. Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne- eller en utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande framför tipsextra. Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret. Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt sina små tjänster. Godbitar användes med fördel för att belöna önskvärt beteende.

Uppfostran
Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd. En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för andra. Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!

Avel
Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något vi vill rekommendera. Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i åtanke. För övrigt brukar karlarna visa sig villiga till avel någon som bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har utbildning och är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv reaktion är att många karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den första avkomman även om motsatt reaktion i sällsynta fall kan förekomma. Vidare avel bör inte bedrivas på karlar som inte visar intresse för sin avkomma, inte vill kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman. Sådana karlar är inte ens lämpliga som sällskapskarlar och du bör snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara.
Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han har sådana defekter innan de tar hem honom.

Kost
En karl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra den kost de är uppfödda på (det sk 'mammas-köttbullar-syndromet'). Rådgör därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på under uppväxten. Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och skafferi och fall inte för bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt att låta honom tigga vid bordet. Vissa karlar visar ibland tendenser att vilja hjälpa till att tillreda sina egna måltider. Detta bör uppmuntras! Maltdrycker uppskattas ofta av karlar men låt det inte bli till någon vana. Ett par burkar per månad under sträng uppsikt är dock inget att oroa sig för.

Sjukdomar
Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar oftast vid helg- och skiftarbete. Många karlar har tendenser till färgblindhet. Du bör därför hjälpa honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och rosa byxor har faktiskt påträffats.

Sammanfattning
Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år. Som komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra, mer utförliga fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan rekommendera 'Allt en kvinna bör veta om män'. Du kan givetvis också vända dig till närmaste veterinärklinik.

Svenska Brukskarlsklubben
Avd Örkelljunga 

Karin Andersson


13/11

Den segaste och tråkigaste dagen i hela mitt liv. :/
Började ju redan på jobbet i morse. Sen har det bara gått utför. Och inte har jag gjort nåt för att göra dagen bättre heller för den delen. Jag har vankat runt här hemma och väntat på att det ska bli dags att sova. Men det får bli om ett par timmar. För jag väntar på nytt avsnitt av PB och det borde väl vara hemma om drygt en timme. Och givetvis måste jag titta på det med en gång ikväll! :)

Ledig dag imorrn. Putsa fönster ska jag nog skriva upp på nån lista här. Så får vi se vad som händer!

Det kliar i fingrarna!

Idag, efter att ha väntat en hel månad, fick jag äntligen hem mina gardiner från Jotex! Och även mina matchande fleeceplädar. Och jag vill putsa fönster och hänga upp dom NU! Men jag får väl hålla mig till tåls ett kort tag till kanske. :/ Dock tänker jag fuska med ett par dagar innan advent eftersom jag jobbar hela den helgen.
KANSKE min sista helg på MITT jobb. Men den historien orkar jag inte tänka på nu. Försöker förtränga och hoppas på det bästa. Dock är det svårt när jag lägger mig och tankarna bara maler och maler. För att inte tala om mardrömmarna om jobbet när jag väl somnar. Personalen KASTAR UT MIG! Tur det bara är i drömmarna. Än så länge iaf. :/

Baddaren!

*pustar ut* Lång dag idag! Först jobb till 12:30. Sen hade jag visserligen ledigt till 15:15 för då  var det dags för utvecklingsamtal för lilleman. Det verkar som att hans änglavingar växer ut medans han är där. Hemma visas dom inte sååå ofta! :) Allt var bra iaf.

Och nu har vi precis varit iväg och simmat. Duktiga oss. :) Snart är jag nog i form för att ta baddaren! *asg* Om det nu var så det där första märket hette.

Hade fått en kommentar idag på inlägget om den "förbannade fotoboken". Från buzzador. *skäms lite* Dom tyckte jag skulle ringa Fuji som har hand om det (nån speciell person) och se om man kunde få det att funka. Men om det förmodan inte skulle funka ändå kan jag bara rapportera om mina problem med det och ändå få vara kvar som Buzzador. Så imorrn ska jag ringa det där numret jag fick och se om dom kan ordna till det. För givetvis vill jag ju helst att det ska fungera så jag får en sån där fotobok! :)


Från Ikea?!



För ett (bra) tag sen skulle Stina till Ikea. Jag bad henne köpa hem vanilj och jordgubbsvärmeljus till mig. Det gjorde hon och berättade att hon lagt dom i en påse på jobbet.
Men när jag skulle hämta dom låg den där *pekar uppåt* i kassen med. Är det något man kan köpa på Ikea det med tro?! *muttrar* Hon har ju bara snusk i huvudet den där Stina! Tänk vad man kan göra med lite fantasi, ett par blöjbyxor, lite papper och ett par pumpor!

Storeman



Ja, dom kom ju till slut! Skolfotona.

Dom lurar mig. Om och om igen!

Det är inte klokt vad jag är lättlurad! Nu har Ellos lyckats tjäna massa pengar på mig igen. Dom skickade ut någon reklam med rabattkuponger till mig. Bla handla för 900:- och få 300:- rabatt. Jag hade ju 928:- kvar att handla för på mitt konto och inte f'n kunde jag låta bli att handla då! Visserligen bara VETTIGA saker, till barnen. Så som kläder. Och kanske något fint påslakanset i kamouflage! :)
Problemet är ju att varje gång jag bestämmer mig för att NU, nu ska jag försöka betala av min skuld. Ja, då dimper det ner något nytt erbjudande. Eller ännu värre, dom höjer min kredit!  Så i stället för att minska min skuld ökar jag på den rätt rejält. :/ För det är ingen liten kredit dom har givit mig. Och räntan på den skulden är inte alls att leka med. MEN, det är ett oerhört billigt sätt att få massa kläder på en gång samtidigt som man bara betalar en liiiiiten summa varje månad. Passar fattiga mig utmärkt. Men i längden blir det tyvärr förbannat dyrt!

10/11

Morrn! :/ Precis varit och lämnat storeman. Och nu sitter jag här. Levande död. Låg och läste till 3 inatt då jag fick tvinga mig till att lägga ifrån mig boken. 4 timmars sömn (med vakna stunder mellan) är nog inget för mig. *suckar*

Flaggan vajade på halv stång på Slottsskolan såg jag när vi cyklade förbi. Nyfiken som jag är sms:ade jag Stina och frågade. Och det var som jag trodde. Livet (åter igen) är inte rättvist! Inte för 5 öre!

Igår vet jag inte vad vi sysslade med. Slapp dag. Tvättade och städade lite. Åt kycklingsallad. Badade skitiga barn.
Som sagt, patetiskt. :/

Ikväll blir det jobb. Och hela resten av veckan med. *orka*

Förbannade fotobok!!!!!

Jag är VANSINNIG! Laddade ju ner programmet, mitt bildarkiv som det heter, men för att skapa en fotobok måste man ladda ner ytterligare 9 filer. MEN, min dator laddar ner en del av första sen hänger sig programmet. På precis samma ställe varenda gång! Med mina max 5GB i månaden kommer detta inte alls bli kul med tanke på hur mycket jag gjort av med redan idag tack vare den förbannde fotoboken.
Jag ska f*n inte ha någon fotobok och jag skiter i om jag inte får vara Buzzador längre. Sådetså!

Kaninpest

Har sökt och sökt. Men det verkar vara nåt som bara kaniner får. Både vilda och tama dock. Skillnad var det tydligen om det var harpest.

*suck* Nu hade jag skrivit massa som bara försvann. :/

Jaja, barnen är på väg till sängarna och jag ska försöka ta tag i fotoboken nu. Har iaf laddat ner programmet man ska använda. :)

Ingen duktig jägare

Hm, Kisse är visst inte så duktig på att jaga iaf. För idag berättade grannen att det minsann har varit kaninpest här! :/ Kanske ska ta och läsa lite om sånt med tanke på att han iaf har ätit upp minst 2 st nu! Vet inte alls om det är nåt som smittar eller så.

Vi, övriga familjen, har precis ätit tacos. Smaskigt! Diskat har jag med gjort. Skönt att få det undanstökat med en gång.
Och nu ska jag lägga mig ner på soffan och läsa Ölandsbladet. Vet inte alls varför jag köpte med mig den hem från affären. :/ Jag tycker inte att den är värd att lägga pengar på direkt.

Han är vidrig!

Fy vilken äcklig Kisse jag har! Trodde han lugnat ner sig efter ballknackningen nu. Han har varit så beskedlig sista tiden och mest legat hemma och sovit och velat bli klappad.
Men inatt hoppade han ut genom fönstret igen. Och nu kom han hem. Men ÄNNU en hare. Eller kanin eller vad du nu är. :/
Jag fattar inte hur han lyckas fånga dom! Han är ju helt otrolig. *suckar*

Jobbar

Eller har rast rättare sagt. Började redan vid 7 idag vilket gjorde att vi fick ge oss iväg hemifrån hutlöst tidigt. :/
Ställde klockan på 5:30 och när den ringde vaknade jag med ett ryck, tittade på klockan och lyckades läsa 6:30 varpå jag rusade upp som skjuten ur en kanon. *fnissar* Såg framför mig vilket helvete jag skulle få med att lyckas få iväg oss allihopa och se till att vara på jobbet kl 7. Sen, av någon anledning, fick jag för mig att titta på klockan igen. Då var hon ju faktiskt inte alls så mycket. Utan 5:30 som jag hade planerat. Så jag la mig ner en stund till. :)

Nu är rasten snart slut. Och jag ska äta äppelkaka (som C på natten bakat) med vaniljsås (som jag vispat ihop) i mängder! Smaskigaste sista slicken!

Fotobok

Känns som att det är läge att snart ta tag i den där fotoboken som jag ska beställa och sen rapportera om till Buzzador. :/ Borde ha varit dags för länge sen. Men jag vet ju än idag inte alls vad jag ska ha för kort i den. Tiagirl tipsade ju om att göra en bok om pappa (min pappa) men jag har ju inte så mycket bilder och sånt på honom heller. Men jag kanske skulle kunna knåpa ihop en liten bok minsann. Kan kanske vara kul för mina barn när dom blir lite äldre att se vem morfar var och vad han gjorde och bla bla bla... Men det betyder att jag måste plocka fram alla mina fotoalbum och dessutom scannern för att sen få in fotona i datorn.
Får väl försöka ta tag i det i helgen! :)

Psst! Kossan är TYST! :) Jag har dock inte varit där och sparkat den på smalbenet.

Ölands Bank

NU, (mitt i natten, nästan) ringer dom och frågar om jag vill ha personlig ekonomisk rådgivning?!
Jag tackade vänligt men bestämt nej med förklaringen att jag inte har några pengar att få rådgivning om! :)
Hade varit just snyggt att visa upp min sk ekonomi för dom.

"Banken: -Men vad gör du för pengarna du får över varje månad?
Jag: -Dom spelar jag bort! :D"

Jag sa ju inte så. Men tanken finns där iaf!
Dom hör av sig om ett år.


Blir galen!

Det finns saker som irriterar mig så mycket som monotona ljud! Och nu har det stått (om den f*n inte ligger förstås) en förbannat irriterande kossa uppe på Kungsgården och muat (antar att det heter råmat) eller som det låter i mina öron, SKRIKIT, hela kvällen!
Stäng fönstret tänker nog många nu. Men med tanke på att jag inte vill klia ihjäl mig inatt igen så är det tyvärr inget alternativ. Och tyvärr är jag inte sån att jag bara kan koppla bort såna ljud. Till slut är det liksom BARA det jag hör. Och argare och argare blir jag.
Hade det varit för ett par år sen kan jag lova att jag hade gått upp till lagårn, sparkat kossan på benet, läst lusen av den och sen knallat hem med väääääldigt sura steg. Men, jag har nog lugnat ner mig lite. Dock så kan det i stället bli så att det räcker med att jag lyckas tappa en smörkniv (dålig fantasi) i golvet just ikväll för att jag då ska få ett utbrott och "gå lös" på inredningen. Och allt det tack vare en kossa! Tur jag inte valde att bli bonde. :/

Vill ha!

Så söta!
Men vart ska jag få dom pengarna ifrån! Och den tiden.. *suckar och lägger ner tanken*



Mer nyfiken än mig! :)

Storeman tar nog priset i nyfikenhet. :) Nu har han stått i sovrumsfönstret i typ en halvtimme. Trots att han ska sova.
Han kom utfarandes här och berättade att ambulansen minsann var här utanför och skulle hämta någon. Vilket inte alls är speciellt ovanligt då jag har en granne (dock inte i min uppgång) som åker var och varannan dag. Han är vääääldigt gammal (ser så ut iaf) och kan knappt gå men envisas ändå med att vara ute och gå runt området. Det tar TID. Vääääldigt långt tid. Det är säkert därför  han får åka iväg sen på kvällarna. *övertygad*
Men iaf, jag sa till storeman att det förmodligen inte var någon fara eftersom dom som sagt brukar hämta honom. Sen hör jag att det klampar i min trapp. Funderade på om det var någon som tyckte att jag behövde hämtas men nädå. Storeman berättade att dom skulle hämta min trappgranne. :) Och så berättade han att det förmodligen inte var så farligt eftersom dom varken hade blåljus eller sirener på. Men båren hade dom med sig. Så ett brutet ben var storemans diagnos. Utan att ens ha sett farbrorn. *fnissar*
När dom äntligen gav sig iväg så skrek han: -Jag tror det var armen han bröt! För det såg ut som det.

Jaja... Vad det än var med farbror granne så har jag kommit fram till att storeman faktiskt är mer nyfiken än mig. För jag står iaf inte I fönstret och glor i en halvtimme! :)

OCH, nu tycker jag att han genast borde lägga sig ner och sova så jag kan komma ihåg att leta efter det där förbaskade glaset med tanden och stoppa i en peng innan jag somnar.

Pojken och tandfén

Jaha! Nu var det dags igen. Om jag inte minns fel så var det väl förrförra veckan storeman tappade en tand här. Och han envisades först med att den skulle ligga under mattan (för att han har hört att man då i stället får 100:-) och sen envisades med att han skulle vara vaken längre än mig för att se så att det inte var jag som la en peng i glaset.
Förra veckan tappade han en hos pappaB. Då var det samma tjat om att den skulle ligga under mattan. Men pappaB lyckades avstyra det. Sen låg den i ett glas men dagen efter fanns det ingen tand. *fnissar* Tandfén hade mao glömt den. Så pappaB fick skylla på att det förmodligen var för mycket vatten i glaset. Och natten efter kom den efterlängtade tandfén.
Och idag, ja då tappar han den 3:dje tanden på 3 veckor. Han har dock inte sagt ett ljud om att den ska ligga under mattan. Som tur är har jag bara en matta (eller 2 nu eftersom jag fick en av Tiagirl till storemans rum) och jag skyller på att det inte går att ha någon tand därunder eftersom Kisse blivit galen för tillfället och leker på, under, emellan mattan hela tiden! :)
Iaf, nu när jag var och sa godnatt till pojkarna så berättar storeman att han har gömt glaset med tanden!!! För att verkligen vara säker på att det är tandfén och inte jag som lägger i pengen. *muttrar* Jag har ju inte en susning om vart han har gjort av det. Så nu blir det till att gå på upptäcksfärd här ikväll. Förbaskade unge! :) Tror det börjar bli dags att berätta sanningen för honom. För egentligen tycker jag ju inte alls om att "ljuga" för barnen. Men jag vet att pappaB tycker att dom ska få tro på tomten, tranan, tandfén mm. Och för en gångs skull gav jag ju med mig.

Sånt här irriterar mig!

Sitter och läser Aftonbladet. Det pratas om att pappor sällan är hemma med sina sjuka barn. Det är mammornas "uppgift".
Klickar mig vidare från startsidan in hit. Och läser vad hon bloggat om. Där står det att hennes man (pojkvän, sambo eller vad han nu är) inte får vara hemma från fotbollen?!??!!!! Vaddå inte får??? Har man satt barn till världen ska man väl ta hand om dom. Vad f*n skulle hända om han (pappan) blev ensamstående då? Får han inte vara hemma då heller? Jävla skitsnack helt enkelt. Det handlar om vad man prioriterar. Och hade min chef eller dylikt sagt att tyvärr har du inte rätt att vara hemma och vab:a då hade jag fan sagt upp mig! Och bett idioten att fara!
Sen kan jag förstå att om man som föräldrar som bor ihop väljer att den som förlorar minst på det stannar hemma. Men, om man VILL, kan båda vara hemma lika mycket med sjuka barn! För ibland finns det inga alternativ.

5/11

Godmorgon världen! Jisses vad jag har sovit INTE gott! *muttrar* Gick och lade mig vid 1. Och efter det har jag väl varit vaken i stort sett en gång i timmen. *ser i kors*
Det har kliat, det har varit varmt, det har varit kallt och sen har det kliat igen. :/
Tror faktiskt jag ska ta och hämta ut mina allergitabletter igen. Aerius eller vad dom nu hette. Knaprade ju dom en månad och första dagarna var ett rent helvete. Men sen lugnade det ju ner sig och jag hade nästan inga utslag alls?! Så dom kanske faktiskt hjälper. Får helt enkelt testa en omgång till. Och funkar det så får jag nog banne mig fortsätta utan uppehåll på dom.

Snart dags att cykla ner med storeman till skolan. Sen blir det väl hemåt en sväng och hitta på nåt spännande. Typ städa eller tvätta. Ja, sånt där man måste.
Sen blir det ju möte vid 13 då.

4/11

Väntar på att badvattnet  ska bli "färdigt". Sen ska jag lägga mig där och njuta en "lång" stund. Blir väl 10 minuter som vanligt. Sen tröttnar jag ju. :)
Gissar på att jag om ett par timmar även sitter med jävulska utslag. Men det får man stå ut med efter en stunds njutning. :)

Annars har vi väl inte hittat på så mycket idag. Jobbat halva dagen, köpt treo och hämtat barn. Lagat mat och diskat.
Nu har jag precis hjälpt storeman med läxan. Eller hjälpt har jag inte. Men jag kollade så det var rätt iaf. Verkar ju funka med matte i hans värld med. Hans enda problem med matte är att han har svårt att skriva 2:or. *fnissar*
Nu är det bara hans läsläxa kvar denna veckan. Han ska läsa en hel bok på 24 sidor! Och gärna komma ihåg vad den handlar om med. Men läsa och skriva verkar ju absolut vara hans melodi så det blir nog inga problem alls.
Nu för tiden sitter han tom med i elevrådet. För att han är den enda i klassen som verkligen kan läsa  och dessutom förstå. *lite stolt*

Personalmöte imorrn igen. Inget man ser fram emot nu för tiden. Men man måste ju.
Jag undrar vad jag ska hitta på att jobba med i stället för det jag gör. *suckar* Jag MÅSTE liksom hitta något annat känns det som. För vården i stan har ingen framtid alls tyvärr. Och jag har ingen lust att gå till jobbet och jobba på löpande band. Tyvärr är det nog så illa det kommer bli nu. *svär på kommunen*

*hoppar i badet*

Semesterdagarna

Jo L ringde tillbaka till mig efter att ha räknat ordentligt. Och nog f*n hade jag 11,25 dagar kvar. Fast med kvoten då. Så 9 hela dagar borde det vara. Det kunde dom väl ha kommit fram till för länge sen tycker jag. Och inte hittat på 15, 18, 20. För oavsett vilken tjänstgöringsgrad jag har, så har jag minsann 25 betalda dagar på ett år. Det är ju bara kvoten som  ändras. Så i mitten av Nov försvinner ju en del av mina dagar mao. Eftersom jag går ner i tjänst igen. Men har jag tur kanske jag får behålla 5 hela dagar iaf. Vad jag nu ska ha dom till. Vi får ju inte ta semester när vi vill ändå. *muttrar surt*

Imorrn var det ledig dag. Men jag ska jobba. Likaså fredag hade jag ledig dag. Men jobbar då med. Men vad gör man inte för pengar. :/ Kommer bli sååå rik så. *ironisk*

3/11

Hur kan man vara så förvirrad och glömsk?! *suckar* När jag hämtat lilleman stack vi hem och lämnade maten jag handlat. Och innan vi begav oss igen var det sista jag sa till lilleman: -Nu sticker vi till apoteket och sen hämtar vi storeman.
Dock kom jag hem utan att ha varit på apoteket. Och jag fattar inte hur jag kan glömma det på bara 5 min.
Hade varit skillnad om det varit kaffe eller nåt jag skulle köpa. Sånt är lätt att glömma eftersom jag aldrig köper det. Men treo liksom?! Det är ju en del av livet. En livsviktig del tom. Och ändå glömmer jag! Blir helt enkelt till att klara sig utan tills imorrn em eller så. :/

Tack Tiagirl för boxarhandskarna. NOT!  Jisses vilket liv det var om dom. Efter mycket om och men kunde dom iaf enas om att ha varsin. Mao, storeman tog av sig den ena och kastade surt o golvet och sa: -Ta den då! med en lång sur suck efter. :) Inte alls lik mig inte. *fnissar*
Sen har dom "slagits" hela kvällen. Dock utan att bli ovänner. Mer än vanligt iaf.

Fy f*n vad det är kallt nu för tiden. Det blev ju vinter bara sådär.

Gnälligt

Precis pratat med lönekontoret. Dom har ju f*n ingen koll på nåt alls. *surar* När jag fick min fasta tjänst stod det att jag hade 18 betalda semesterdagar på ett år. Sen fick jag en utökning på min tjänst och då helt plötsligt fick jag bara 15 betalda semesterdagar. Förra månaden stod det helt plötsligt att jag nu hade 20 dagar. Och NU har jag 25?!! Om dom hade sagt det i somras hade jag ju faktiskt åxå kunnat ta 4 veckors semester som alla andra. Men då hade jag ju inte så det räckte. Men nu har jag minsann helt plötsligt 11 dagar kvar. *suckar*
Får väl se vad hon säger när hon ringer mig om en stund.

Förbannade Ikea!

Det ska vara så simpelt att få ihop deras möbler. Och visst. Om man använder lite egna verktyg och en jävla massa ilska så går det. *muttrar*
Nu har iaf lilleman äntligen en ny hylla i sitt rum. *nöjd*

Dags att bestämma veckans mat och sticka o handla tror jag. Kanske en dusch först.

Jodå!

Nu kommer Tiagirl hit med min hylla och passar samtidigt på att hämta mig för att åka ner till Strand och Rockfesten. *ryser* Jaja! Det blir nog bra. Kanske. Eventuellt. Maybe! hua.. Detta var länge sen känner jag. :)


Party!

Hmm, snart iaf! :) Och jodå.. Det känns nog bra. Om jag nu inte ballar ur sen. :/

Bättre än inget

Hej Camica!

Vi vill gratulera dig till din vinst! Du vann två Tialotter i Svåra krysset - okt på Korsord.se

Efter 3 månader kämpande med en jävla massa korsord så vinner jag ett andrapris?! *suckar trött* Jaja, man får väl vara glad för det lilla. :/

1:a November

Jag undrar om jag håller på att bli förkyld? Jag nyser och nyser och nyser... Det är inte likt mig inte. *snörvlar*
Inte bra det här med att sitta i korsdrag om dagarna och kvällarna för att slippa få utslag. Men fan vet om det inte är bättre att vara förkyld än att ha tusen stora utslag som man inte kan låta bli att klia och klia och klia på tills blodet sprutar. :/

Funderar på om jag ska ta och försöka gå och lägga mig. Är väl inte speciellt trött. Men jag lär väl vara imorrn om jag först ska jobba 13-21:30 och sen gå ut och festa. :/ Tur jag fick ledigt på söndag iaf. :) Mindre synd att jag inte kunde få S att jobba åt mig imorrn. Men men! Kan ju bli kul för Tiagirl om jag lyckas dricka för fort så det slår till sådär kul som förra sommaren. *fnissar* Nu i efterhand är det kul iaf. Då var det mindre roligt. :/

Yippie!

Äntligen funkar mitt bredband som det ska igen!!! *hoppar och studsar*
Men nu får jag väl se till att vara rädd om mina 5GB varje månad så dom inte sänker min hastighet igen. För det  var inget kul vill jag lova! :(

RSS 2.0