Ryttarkakor

4 ägg
6 dl socker
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
2 krm salt
175 gr smält smör

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt resten av ingredienserna.
Grädda i smord långpanna 15-20 min på 175°

Under tiden gör du glasyren.

75 gr smör
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl sirap
200 gr kokos

Smält smöret i en gryta och blanda ner resten av ingredienserna.
Kokas på medelvärme i ca 5 min.
Bred glasyren över kakan och grädda i ytterligare 10 min.
Låt sedan kakan svalna innan du skär den i små rutor.

Extremt sött! Men åh så gott... :)


Kommentarer
Postat av: Ullis

Ååååååååå, dreglar nästan...Vad gott ;)

2010-10-30 @ 17:17:25
Postat av: Linda

Hej Tina!

Testade detta recept i helgen. faan, va gooooott!

Tack för tipset!

Hoppas du har det bra och att det går bra när bebis kommer.

Lycka till.

2010-11-01 @ 10:55:39
URL: http://www.smedensfruga.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0