Ryttarkakor
4 ägg
6 dl socker
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
2 krm salt
175 gr smält smör
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt resten av ingredienserna.
Grädda i smord långpanna 15-20 min på 175°
Under tiden gör du glasyren.
75 gr smör
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl sirap
200 gr kokos
Smält smöret i en gryta och blanda ner resten av ingredienserna.
Kokas på medelvärme i ca 5 min.
Bred glasyren över kakan och grädda i ytterligare 10 min.
Låt sedan kakan svalna innan du skär den i små rutor.
Extremt sött! Men åh så gott... :)
Kommentarer
Postat av: Ullis
Ååååååååå, dreglar nästan...Vad gott ;)
Postat av: Linda
Hej Tina!
Testade detta recept i helgen. faan, va gooooott!
Tack för tipset!
Hoppas du har det bra och att det går bra när bebis kommer.
Lycka till.
Trackback